15 éve ragadtak a parkolóházban, most találtak rájuk

Még 2003-ban zárták be ezt az automata parkolóházat, most bontják, van meglepi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van ráció az automata parkolóházakban, de az üzemeltetésük és karbantartásuk kétségtelenül költséges és bonyolult, ebbe néhányan bele is buktak. Ez 15 éve állt üresen, legalábbis azt hitték.


Hogy beállsz egy kapualjba, kiszállsz, és az autódat elviszi egy gép, majd felrakja egy polcra, már nem földöntúli találmány. Budapesten is van több ilyen, egyszer használtam, akkor is végig szólt az autóm riasztója, ami meglehetősen kellemetlen volt a környékbelieknek. Van más kellemetlenség is, méghozzá az üzemeltetőnek. Addig rendben van, hogy helytakarékos és sokkal több parkolóhelyet tud biztosítani, de a szerkezet üzemeltetése bonyolult és a fenntartási költségek is magasak. Ebbe az üzletbe bukott bele az Autosafe SkyPark üzemeltetője is 2003-ban, bezárták a 600 férőhelyes parkolóházat.
Hirdetés

A történetet 15 évre jegelték, 2003 óta ugyanis senki nem foglalkozott az edinburghi parkolóházzal, most kezdték el bontani, és találtak pár meglepetést. Összesen nyolc darab autó került elő a fémszerkezetből. A fotót egy, a bontás melletti irodaházban dolgozó Reddit felhasználó osztotta meg. Több teória is van arról, mit keresnek még ott az autók, az egyik szerint egyszerűen ottfelejtették őket, a másik szerint pedig tulajdonosaik nem tudtak arról, hogy a cég csődbe ment és bezárták a parkolót, majd hiába kajtattak utánuk, hogy visszakapják az autókat. A leghihetőbb sztorit viszont egy állítólagos korábbi dolgozó kommentelte a fotók alá, miszerint a cég több olcsó autót is vett a szerkezet tesztelésére, és szerinte ezek azok az autók, bár biztosra nem mondta. Elképzelhető, most viszont tulajdonos nélkül állnak érintetlenül, amíg ki nem bontják alóluk a vasszerkezetet. Ugyanitt garázsban tartott Fiat Uno és Austin Maestro méltányos áron keresi új gazdáját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?