75 ezernél tart a Nissan Leaf

Még az idén átlépheti a százezres álomhatárt a Leaf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztusban eladta a hetvenötezredik Leaf villanyautót a Nissan. Az örömteli hírt a japán márka képviselője egy kaliforniai eseményen jelentette be, pontosan hat hónappal azután, hogy megünnepelték az ötvenezredik Leafet februárban


Bár a hetvenötezres darabszám nem túl magas egy Toyota Corolla, vagy Ford Focus eladási számaihoz képest, a Nissan Leaf ezzel a világon a legnépszerűbb elektromos autó. A Leafet három éve mutatták be és nagy esély van arra, hogy még az idén megünneplik a százezredik vásárlót. Az eladások főként az Egyesült Államokban ugrottak meg, miután a kocsit már az USA-ban is gyártják és hamarosan újabb száz gyorstöltőt helyeznek üzembe. Jó hír az amerikai Leaf-tulajdonosoknak, hogy a korai példányok akkumulátorát kedvezményesen hosszabb hatótávúra cserélik. A frissített Leaf márciusi bevezetése is hozzájárult ahhoz, hogy 335 százalékkal növekedjenek az eladások az USA-ban 2012 júliusa és 2013 júliusa között.
Hirdetés

A Leaf főleg Amerika nyugati felén népszerű, a legfontosabb piacai az Egyesült Államokban San Francisco, Los Angeles, Atlanta, Seattle, Portland, Honolulu, San Diego és Sacramento.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?