Ingyenes regisztrációval reagált a szmogriadóra a GreenGo

Még mindig tart a szmogriadó, 75 villanyautó segít átvészelni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nem csak a tömegközlekedés, hanem a közösségi villanyautó-használatra regisztráció is ingyenes a szmogriadó alatt. Utóbbi nem csak az öreg autóval rendelkezőknek.


Az elmúlt napokban magas légszennyezettségtől fuldoklik Budapest, illetve több nagyobb vidéki város is. Szmogriadó van, amit sokan a saját bőrünkön is érzünk: többet köhögünk, tüsszögünk, fújunk orrot. A kialakult helyzetre való tekintettel Tarlós István főpolgármester hétfő reggel 6 órától közlekedési korlátozást rendelt el Budapest közigazgatási területén belül. Ennek értelmében tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő V.9 kód 0-4 közötti, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. A forgalomkorlátozás – további hatósági intézkedésig – minden nap 6 órától 22 óráig tart. Ez a fővárosban mintegy 169 000 gépkocsit – és áttételesen családot érint.
Hirdetés
Tegnap délután 4-től a korlátozás által érintett autójuk forgalmiját felmutatók számára ingyenes a tömegközlekedés Budapesten is, Szegeden (ahol a személyautók használatát nem is korlátozták) már keddtől az. Lépett a már 75 megosztott, azaz car-sharing villanyautót üzemeltető GreenGo is annak érdekében, hogy a kialakult helyzetben is élhető(bb) maradjon Budapest. Mint az közleményükből kiderül, mostantól – amíg vissza nem vonják a magas légszennyezettség miatti riasztási fokozatot a fővárosban – a GreenGo elengedi a 4900 forintos regisztrációs díjat, azaz most bárki ingyen csatlakozhat az első hazai e-car sharing szolgáltatásához. Szép gesztus, bár jegyezzük meg, a légszennyezésről messze nem csak a közlekedés, pláne nem csak a szmogriadó által kitiltott autók tehetnek.
Hogyan működik a GreenGo?
A regisztrációhoz három egyszerű lépést kell csak megtenni:
  1. letölteni és telepíteni az alkalmazást az App Store, Android Play webstore-ból ,
  2. elvégezni az online regisztrációt,
  3. személyesen bemutatni az ellenőrzéshez szükséges okmányokat (jogosítvány, személyi igazolvány) a Király utca 16. szám alatt található GreenGo irodában.


A regisztrációs folyamat után az app segít megtalálni a rendelkezésre álló Volkswagen e-up! villanyautókat, minden további bürokratikus vagy szerződéses ügyintézés nélkül. Regisztrációs díj a szmogriadó ideje alatt nincs, amúgy 4900 forint, a havi díj 990 forint. A bérlés percdíja 65 forint, parkolni (a bérlés ideje alatt) 15 forintért lehet percenként. A maximális napi díj 19 500 forint, ennél többet a rendszer nem terhel a megadott bankkártyára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?