Máshogy néz ki a mezítlábas Berlingo

Megjöttek a franciák új teherautói, az Opellel együtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A PSA csoport immár három fő márkájánál pár hónapja bemutatkoztak az egyterű személyszállító modellek, most pedig a teherautók, amik között van egy igen nagy csavar.


Ahogy azt már jól ismerjük, az Opel Combo is a PSA EMP 2-es padlólemezére épült, karosszériájában és technikájában is sok közös alkatrészt mutat fel az új Berlingóval és Partnerrel. A személyszállító családi modelleket már korábban bemutatták, most itt vannak a kishaszonjárművek is, melyek korábbi verzióihoz képest megnövelt teherbírással érkeztek. Kereken egy tonnát cipelhetnek mostantól, és egységesen 3,3-3,8 köbméteres raktérig konfigurálhatóak, valamint akár két szabványos raklap is befér. Nem vártunk nagy újdonságokra, mégis van itt valami érdekes.
Hirdetés

A Peugeot Partner és az Opel Combo külsőre csak egyszerűségükben mutatnak máshogy, ám a Citroën Berlingo orra teljesen más, mint a Multispace-é. Míg utóbbi a Cactus és C3-hoz hasonló osztott lámpás frontkialakítást kapta, addig a teherautó egyszerű egy lámpatestes megoldással érkezett. Bent már több a hasonlóság, és ahogy az látható, itt is elérhető lesz a forgótárcsás kapcsolóval szerelt automata váltó is. Legfontosabbak mégis a vezetéstámogató rendszerek, melyek többségét a személyszállító modellekhez hasonlóan ezekhez is rendelni lehet majd. Az új Citroën Berlingo Multispace menetpróbáját éppen most tartják, kollégánk beszámolóját holnap már olvashatják is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.06.26. at 14:41
    Permalink

    miután a 3 kocsi közt érdemi különbség nincs, és ha azonos felszereltség mellett uakkora lenne az áruk, egy lámpateszt alapján választanák, melyik mellett lehet jobban éjszaka látmi.
    ha ez is egyforma lenne, akkor nem a citroent választanám, túl futurisztikus számomra a megjelenése.

Vélemény, hozzászólás?