Sport Turismoként is elérhető a csúcs Porsche Panamera

Megkapta a csúcs hajtásláncot a Porsche Panamera Sport Turismo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb modellel bővült a Porsche Panamera hibrid szériája. A kupés hátú modell után a kombisabb változat is elérhető hibridként. A Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo 680 lóerővel és 850 Nm-rel bír.


Tovább bővült a Panamera hibrid változatának kínálata. A klasszikus kupés tetővonal mellett a Sport Turismo egy kombisabb kinézettel bír, amely mostantól a csúcs hajtáslánccal is elérhető. A 4,0 literes V8-as ikerturbós benzines mellé egy villanymotor is társul, amely az alap 550 lóerőt további 136 lóerővel támogatja, így a rendszerteljesítmény 680 lóerőre rúg, míg a forgatónyomaték maximuma eléri a 850 Nm-t. A hajtás a már jól megszokott PDK duplakuplungos váltón jut el a négy kerékig, melynek köszönhetően 3,4 másodperc alatt gyorsulhat a csúcs Panamera 0-ról 100 km/órára.
Hirdetés

Végsebessége 310 km/óra is lehet, vegyes fogyasztása pedig a 3,0 l/100 km-re is leszorítható. A 14,1 kWórás akkumulátorral maximum 49 km-t tud elmenni tisztán elektromos üzemben, a töltéséhez 2,5-6 óra szükséges. A csúcstechnika mellett 4+1 üléses konfigurációban is elérhető, amely alapesetben 425 literes csomagteret kínál, az ülések lehajtásával pedig 1295 literre bővíthető. A Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo már rendelhető, Németországban 188 590 euróról (kb. 58,5 millió Ft) indul az ára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?