Fehér Grand Sport az első sorozatgyártott Insignia

Megkezdődött az Opel Insignia gyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rüsselsheimban megindultak a gyártósorok a vadiúj Opel Insignia generációval. Egy fehér lejtőshátú dízel az első példány.


Azon utolsó Opel modellek egyike lesz a második generációs Opel Insignia, amiket még a General Motors égisze alatt fejlesztettek és hoztak piacra. Nem vitás, hogy az utóbbi idők legnagyobb Opel dobása lesz az új csúcsmodell, aminek sorozatgyártását nem sokkal a Genfi Autószalon után meg is kezdték Németországban, Rüsselsheimban. Több mint 500 millió eurót költöttek a gyártósor átalakításra, hogy az képes legyen a szedán és kombi kiviteleket egyaránt fogadni. Az első legördülő 2017-es Insignia Grand Sport kivitelben és fehér színben pompázik, erejét a 170 lóerős 2,0 literes turbódízel adja. Ezen példányokról nagyszerű kisfilm is készült.
Hirdetés
Nem véletlen, hogy sokat várnak a vásárlók és a gyár is az új Insignia generációtól, hiszen 2009-es Év Autója díjas elődjéből nem kevesebb mint 940 000 példány fogyott, ezzel az Opel negyedik valahai legkeresettebb modellje. Az első benyomások alapján bizakodva várhatjuk az új zászlóshajót, menetpróbájáról hamarosan részletesen beszámolunk. Ahogy arról már írtunk, a korábban sokat kritizált belső méreteken javított az Opel, továbbá akár 175 kilóval is könnyebb lehet a friss ötajtós. Jelenleg csak Grand Sport és Sports Tourer kivitelekben rendelhető, motorterében akár a hazai gyártású 1,5 turbós 165 lóerős benzines is dolgozhat, de várható az emelt hasmagasságú Country Tourer és a 300 lóerő fölé várt OPC is. Az új Insignia már a nyár elején elérheti a szalonokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?