Így ünnepel a Maserati; a Zagato Mostro tanulmánnyal

Megmutatták a legendás előd inspirálta Zagato Maserati Mostrót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Zagato elkészítette az 1957-es 450S típusú pályaversenyzésre szánt Maserati XXI. századi inkarnációját. Szépségversenyre termett.


A Maserati 450S 1956 és 1962 között 31 versenygyőzelmet aratott és olyan nevek ültek a volánjánál, mint Stirling Moss és Juan Manuel Fangio. A sikeres versenyváltozatok mellett viszont a legszebb a Zagato kupéja volt. A hosszú orr és a lejtős far adta hangulatot az olasz stúdió átörökítette az idei Concorso d'Eleganza Villa d'Este autó szépségversenyre készített Mostro tanulmányra is. Bár neve szörnyet jelent, egyáltalán nem néz ki annak a kétajtós sportkocsi. A Zagato a Maserati századik évfordulójára készítette tanulmányát, ami az egykori Le Mans-i versenyautók szellemiségét viszi tovább. Minden részlet stimmel, a múltidéző dizájnelemek, mint a hosszú orr és a kerek far, valamint a kupolaszerű tető is.
Hirdetés

A végleges változat fix hátsó szárnyat és felfelé nyíló szárnyas ajtókat kap. A Zagato egyelőre technikai adatokat nem árult el, csak annyit, hogy a kasztni karbonszálas erősítésű műanyagból készült, és központi acél csőváz szilárdítja. Motorja szárazkarteres kenésű, V8-as és frontközép elrendezés szerint építik be az ideális súlyelosztás érdekében. Teljesítményadatokról nincsen még szó, de lehet már tudni, hogy a váltó hatfokozatú félautomata, és azt is, hogy összesen 5 példány gyártását tervezik a Mostróból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?