A Toyota lemásolta a Nordschleifét, kicsiben

Megnyitotta új fejlesztőközpontját a Toyota, van egy erdei versenypályájuk is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legtöbb gyártó egy helyre hordja tesztelni a még készülő autókat, méghozzá a Nordschleiféra. A Toyota is, legalábbis eddig, ugyanis felépítették a saját fejlesztőközpontjukhoz tartozó nagyon hasonló pályát.

Technikássága és hossza miatt a Nürburgring Nordschleife az autógyártók egyik kedvenc fejlesztő területe. A Toyota is azok közé tartozik, akik erőszeretettel hordják oda a még félkész autóikat, ám ez most változni fog. Ugyanis a Toyota megnyitotta saját fejlesztőközpontját Shimoyamában, Japán Aichi tartományában. A létesítmény számos modulból áll, és a klasszikus nagysebességű egyenes és döntött kanyaros pálya mellé felhúztak egy 5,3 kilométer hosszú versenypályát is, ami lényegében a Norschleife kicsinyített mása.
Hirdetés
Legalábbis kanyarkombinációiban van hasonlóság, valamint a pálya legalsó és legfelső pontja között 75 méter a különbség. Ugyancsak egy erdő közepére épült, akárcsak a Zöld Pokol. A Toyota shimoyamai központja több mint 650 hektáron helyezkedik el, és a tesztpálya mellett több kiszolgáló és fejlesztő központként szolgáló épületet tartalmaz. A pályán 50 fős személyzet állt munkába, javarészt egyelőre sofőrök, akik már az új pályán tesztelik a márka készülő modelljeit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?