Egy ilyen új Eleanorra biztosan beneveznél

Megszólalásig hasonló Eleanort gyárt egy kaliforniai cég

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szinte újra gyártja a Mustang Eleanort a Fusion Motor Company. Azért van pár csavar a történetben, külsőre mégis hibátlanul hozza az eredeti autó megjelenését.


Sokat dolgoztak azon a Fusion Motor Company-nél, hogy megszerezzék a Mustang Eleanor név használatának jogát. Egyenesen a Tolvajtempó - a Nicolas Cage féle - társszerzőjénél, H.B. Halickinél kopogtattak érte. A Fusion Eleanorja megszólalásig hasonlít a filmben látott autóhoz, a Shelby kiegészítők tökéletesen állnak rajta, a kivitelezés hibátlan, az újbóli gyártás mégis kicsit erős. Ahelyett, hogy beszereznék az új alkatrészeket - a Mustang Fastback karosszériáját gyártja egy vállalat Amerikában - régi autót vesznek alapul. A fémig lecsupaszítják, a rossz részeket kijavítják, és onnan kezdik el felépíteni.
Hirdetés

Kinézetre tényleg olyan, mint egy Shelby, a karbonszálas alkatrészek alatt viszont kicsit modernebb annál. A fékrendszert a Wilwoodtól szerzik be, a motort pedig a Fordtól, és jelenlegi modelleket használnak. A legalapabb verzióban a már általunk is tesztelt Mustang GT[/url] 5,0 literes Coyote V8-asa dolgozik, csak éppen 430 lóerőre húzva. Összesen ötféle motort kínálnak hozzá, a kínálat csúcsa pedig a Roush-ól érkezik és 750 lóerőt termel tisztán hátsókerékre. Külső behatás nélkül nehéz lenne ezt elérni, így van egy kis turpisság a csomagtartóban, a Nitro palack tartalmát pedig a váltógombon lévő Go Baby Go kapcsolóval üríthetjük bele egyenesen a szívósorba. Lehet benne légkondi, bluetooth kihangosító, érintőkijelző, Recaro sportülés is. Egy ilyen utángyártott Eleanorra hat hónapot kell várni a megrendeléstől kezdődően és minimum 52 millió forintot kell leszurkolni érte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.01.07. at 16:07
    Permalink

    Bírom ezt az egész sztorit. A Tolvajtempóban ugye az 50 ellopandó autónak egytől egyig női neveket adtak, hogy ez álcaként szolgáljon és ne derüljön fény a csapat akciójára. A Shelby Mustang az Eleanor nevet kapta, és azóta teljesen ráragadt ez a név, szinte egybeforrt vele. Az ilyen filmes verdákkal szerintem nagyot lehet kaszálni, és eleve már az egy nagyszerű dolog, hogy komplett cégeket alapítanak ezzel a profillal – vagy épp egy már létező cég bővíti ily módon a profilját. Már csak az a kérdés: Nic Cage, Giovanni Ribisi vagy Delroy Lindo mit szólna hozzá? 🙂

  • 2018.01.08. at 13:24
    Permalink

    “Sokat dolgoztak azon a Fusion Motor Company-nél, hogy megszerezzék a Mustang Eleanor név használatának jogát. Egyenesen a Tolvajtempó – a Nicolas Cage féle – társszerzőjénél, H.B. Halickinél kopogtattak érte.” Nála biztosan nem, mert 1989-ben meghalt 🙁
    Amúgy az eredeti filmben (mert a Cage-féle film egy remake) egy 1971-es sárga-fekete Sportsroof Eleanor, míg a remakeben egy 1967-es fastback. Ezt csak érdekességként említettem.

Vélemény, hozzászólás?