Kezdődik a peep show: újabb képeken látható a Kia GT újdonsága

Minden idők leggyorsabb Kiája egyre többet mutat magából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten, a Detroiti Autószalonon debütál a Kia legújabb sportmodellje, a bemutatóhoz közeledve mind többet láthatunk belőle.


Azt már decemberben megtudtuk a Kia hamarosan érkező, egyelőre GT névre hallgató sportmodelljéről, hogy minden idők leggyorsabb Kiája lesz. Meg persze azt is, hogy idén januárban, az e héten nyíló Detroiti Autószalonon fog bemutatkozni. Most már egészen sok részletképet láthatunk róla.
Hirdetés
Hűtőmaszkjáról, LED-es lámpáiról, nyitható üvegtetejéről, karbonbetétes műszerfaláról. Váltója duplakuplungos automatának ígérkezik. Lesz benne holttérfigyelő, vélhetően távolságtartós tempomat is. Hiába minden idők legdinamikusabb Kiája a GT, nem kőkemény sportautót, hanem az elnevezésnek megfelelően utazóautót várhatunk - turbómotorral, ami vélhetően a Genesis G90-ből ismert 3,3 literes duplaturbós lesz, teljesítményét 370-420 közé, nyomatékát 500 Nm fölé várhatjuk. A gyorsulási érték 5,1 másodperc. Állítólag lesz csak hátul és elöl-hátul hajtó verzió, Európának manuális váltó és dízel hajtáslánc is. További részletek január 8-án, azaz e hét vasárnap, ráadásul - hatalmas képzavarral élve - csak este látnak napvilágot, az európai kiadás részleteit pedig még később várhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?