18 éves és 4500 autót tört eddig össze a Cobra 11

Minden idők legtöbb autóját összetörő sorozata a Cobra 11, és folytatódik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Körzetük az autópálya, tempójuk halálos. A kölni autópálya-rendőrség élete a Cobra 11 szerint tömegbalesetekkel tűzdelt.


Talán a legtöbb autós ismeri Semir Gerkhant, hiszen a Cobra 11 (Alarm für Cobra 11) című TV sorozatban hétről hétre menti meg Köln környékét a gonoszoktól. A jellemzően nem túlzottan bonyolult történeteket hatalmas autós üldözések és balesetek teszik látványossá. Semir konzekvensen az aktuális 3-as BMW-vel jár, s tör össze nem egyet. Az 1996-ban debütált, tehát idén 18 éves sorozat miatt eddig 4500 autót pusztítottak el. Nem ritkán újakat, de azért nyilván zömében bontószökevényeket, s miként azt korábban is írtuk, előfordul, hogy régebbi modelleket öltöztetnek újabbak köntösébe.
Hirdetés
Lényeg a látvány, az autókkal nem spórolnak a németek, s most is forgatják a világ mintegy 120 országában vetített Cobra 11 immár 24. évadjának epizódjait. Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a kamerák előtt jellemzően látványosan összetörő autókból nem, vagy legalábbis nem sok szaladgál útjainkon, "megkímélt, németországi" példányként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 11:03
    Permalink

    lehet , hogy nincs németországbn török felügyelő? Lehet , de ki tudja. szerintem viszont pont az ő jelenlétének köszönhető, hogy még mindig megy a sorozat, és nem butult el, mint a 10.000-ik Rex például ahol egy kutya volt a közös pont a részek közt. itt azért Semir és családja is külön kis történet… Semir nélkül körülbelül negyed ennyi nézője sem lenne. Szerintem. mivel persze, érdekes a sok kocsi, de a Cobra 11-et nem csak autókedvelő “őrültek” nézik 😀 hanem sok nő, család…

  • 2017.10.29. at 11:03
    Permalink

    Szeretem ezt a sorozatot,de ami nagyon kezd már idegesíteni az a Semir Gerkhan jelenléte,egy török törpe akit a valóságban sosem vennének fel a német rendörségbe és ez az a gyenge lancszem ahol a sorozat elveszíti hitelességét.

Vélemény, hozzászólás?