Megerősítette új szabadidő-autójának nevét a Skoda

Most már biztos, hogy Kodiaq néven jön a Skoda új SUV modellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Negyed évvel ezelőtt láthattuk már a Skoda VisionS koncepciómodellt. Akkor még kérdőjeles volt a belőle születő SUV neve, most már biztos: Kodiaq.


Februárban VisionS néven mutatta be a már régóta rebesgetett nagyméretű szabadidő-autójának koncepcióját a Skoda. Már akkor is tudtuk, hogy a legnagyobb barna medvéről, a kodiakról nevezhetik el. Így is lett, de angolosan Kodiaq lesz a modellnév.
Hirdetés

Az elnevezés eleve utal arra, hogy a Kodiaq nem lesz kicsi. Bár a SEAT Ateca és a legújabb Volkswagen Tiguan egyaránt közeli rokona lesz, miként a Superb is jóval nagyobb a Passatnál, úgy a Kodiaq is mintegy 21 centivel hosszabb lesz a Tiguannál, 34-gyel az Atecánál. A 4,7 méteres Kodiaq (szemben az Atecával vagy a Tiguannal) hétüléses verzióban is elérhető lesz, ötülésesként pedig hatalmas, konkurenseinél rendre nagyobb csomagteret fog kínálni. Motorpalettája minden bizonnyal az említett konszerntárasakéval közös lesz, így benzinesből 1.4, 1.8 és 2.0 TSI várható - 115-180 lóerő teljesítménnyel, a dízelek 1.6 és 2.0 CR TDI-k lehetnek, előbbi 115, utóbbi 150-190 lóerővel. A váltók alapesetben is hatfokozatúak; naná, hogy opcióként DSG-k. A hajtás alapáron az első kerekeké, felárért Haldex központi osztómű is kérhető lesz. A bemutató továbbra is őszre, az októberi Párizsi Autószalonra várható, a piaci bevezetés pedig jövő év elején.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:21
    Permalink

    Ugye milyen idegesítő? Azt hittem csak engem zavar. Az összes kollegám, és mindenki akivel eddig beszéltem arról a kocsiról “SuperBÉ”-nek mondja. Valószínű mert még soha nem hallották ezt az Angol szót.

  • 2017.10.28. at 05:21
    Permalink

    Azért örülhetünk, hogy nem “Kodiaque” lett. Nálam az már a “You gotta be kiddin’ me!”-kategóriába esne:)))

    Olyan ez az egész, mintha mostanában figyeltek volna fel a gyártók arra, hogy a “q” betű az ábécé része. És ha már észrevették, el is kezdték alkalmazni a névadásoknál. Véleményem szerint kissé talán túlzó mértékben:)

Vélemény, hozzászólás?