Exkluzív szériával hallat magáról a Porsche Macan

Most sem rontott a Porsche, telitalálat a vörössel tört Macan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miközben porschééknél minden az új Cayenne-ről szól, a Macan egy, az alapmodellnél éppen kétszer drágább szériával tudatja létezését.


Nincs két hónapja, hogy debütált a Porsche Cayenne, Varga Péter által rajzolt harmadik generációja, ami jelenleg a zuffenhauseniek húzómodellje, így érthetően minden a gyár legnagyobb SUV-járól szólt az utóbbi időkben. Kicsit talán elnyomva érezte magát a kompaktabb méretű, sportosabb Macan, ezért most a Porsche Exclusive Manufaktur egy különleges szériát mutatott be. A teljes nevén Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition leginkább külsőleg szeretne hódítani, ezért 21 colos 911 Turbo Design felniket dobtak alá, a fényezéshez hasonló ezüst színben. Természetesen LED-es minden lámpateste, kontrasztszínnek különleges sötétbordót alkalmaztak a lökhárító-betéteken, az oldalsó dekorcsíkon, valamint a típusjelöléseknél is.
Hirdetés

Utóbbi furcsa padlizsánhoz közelítő szín természetesen az utastérbe is beszivárog, ott a bőrfelületek, a biztonsági övek, a váltógomb és a varrások is ezt kapják. Zseniális az összkép az alcantara borításokkal. Még a műszerfal fényes betétjén és a világító küszöbökön is tudatják velünk, hogy egy exkluzív változatot hajtunk. Szerencsére a teljesítményhez nem nyúltak, a Performance Package-es Macan Turbo alapból is épp elég erősnek bizonyult. Változatlanul 440 lóerős a 3,6 literes V6, amivel 4,4 másodperc alatt gyorsul százra SUV létére. Mindezek tudatában borsos árcéduláját is könnyebb megemészteni: 116 091 euróról indul a különleges széria, ami éppen kétszer annyi, mint egy alap Macan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?