Újraéledhet a legenda – jöhet a Focus RS500

Nagyobb szárnnyal érkezhet a vadított Focus RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyobb szárnyakkal és fekete, sajnos nem matt fényezéssel körözött egy Focus RS a Nordschleifén, ami már valószínűleg az RS500 előfutára.


Ki ne emlékezne az előző generációs Focus RS kegyetlenebb és egyedibb, RS500-as változatára. Úgy látszik, az összkerekes utód is megkaphatja ezt a vadítást, miután a Nordschleifén láttak körözni egy fekete, vagy inkább szürke Focus RS-t, ami ugyanolyan motorháztető-légbeömlőket kapott, mint a limitált szériás előd. Abban is biztosak lehetünk, hogy nem haszontalanok – valószínű egy komolyabb erőforrás kéri a több levegőt. Az elődnél kereken 50 lóerő pluszt adott az RS500, a sima 305 lóerős RS-sel szemben, és a kémfotók alapján most is több erőt kaphatott, mint amit a 2,3 literes EcoBoost erőforrás enged.
A lekapott prototípus legnagyobb érdekessége a szárny, ami fentről kapott egy egyelőre elég ronda, de a WRC-kre hajazó toldatot. Az első lökhárítón is finomítottak, nagyobb légbeömlőket kapott, valamint az egész kasztni szürkébe öltözött, ami remélhetőleg átvált majd az előző RS500 matt feketéjére. Állítólag 100 kiló könnyítést kapna, amit különböző szénszálas és könnyített elemekkel érnének el, valamint a belteret is kitisztítanák. Ellenben az előddel, ami ugyanolyan üléseket és ugyanakkora csomagteret kapott, mint az alapmodell. Pletykák szerint elöl is megkapná az elektronikusan vezérelt önzáró differenciálművet.
Hirdetés

Ezek az adatok eszméletlen jól hangzanak, de ne éljük bele még magunkat. Az Autocar szerint a Nürburgringen látott technika valami utángyártó cégé lehet, mert a Ford nem tervez RS500-at a már most hihetetlen érdeklődésnek örvendő RS mellé. Sajnos az idő is ellene szól, hiszen a negyedik generációs Focus család már 2017 második felében megérkezhet. Azért reméljük, méltó elköszönést terveznek a harmadik generációnak – akár egy hasonló változattal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?