Márványtömbön akadt fenn egy Audi R8 Budpesten

Nem adta ki a Szent Gellért téren egy Audi R8-nak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szupersportautós bénázásokról szóló videók, fotók elárasztják az internetet és nem ritka, hogy a helyszín ismerős, most ismét Budapesten fotóztak egy szupersportautót, elég szorult helyzetben.


Egy szupersportautóval tudni kell bánni, nem elég tisztelni a technikát, a vezetési tudás, tapasztalat, rutin kulcsfontosságú, ha egy félezer lóerős autót szeretne terelgetni valaki, na meg tudni kell nemet mondani is. Persze, a legtapasztaltabbakkal is előfordul, hogy nem úgy jön ki a lépés, elszámolja magát, olajfoltot talál, vagy egyszerűen csak nem adja ki. Sokat nem tudni a fotókon látható R8 balesetéről, csupán annyit, hogy nagyjából hajnali 1 és 2 óra között történt, vagyis akkor már felkerültek a népszerű autós Facebook csoportba a képek. A Péntek Esti Cruising posztja alatti hozzászólásokban többen írják, hogy látták a városban éjszaka az Audit, ami többször gyorsan hajtott, így nagyjából sejthető, hogy a Szent Gellért téren is túl gyorsan vette be a kanyart.
Hirdetés

Nem tudni pontosan, milyen motor van az R8-ban, de nagy valószínűséggel a már 525 lóerős szívó V10-es, vélhetően összkerékhajtással. Utóbbi általában bombabiztos tapadást biztosít, de kikapcsolt kipörgésgátlóval már nem kell sok ahhoz, hogy nagy bajt csináljunk. Ebben az esetben sem lehetett túl nagy a sebesség, mert túlzottan nem tört össze az autó, már ami a fotókon látszik, valamint személyi sérülésről sem tudunk. A márványtömbök viszont alaposan összetörhették alulról, ha a motoron nem is, a futóművön és a karosszérián lesz mit javítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?