Még egy Év Autója díj az I-Pace-nek?

Nem csak Európa, de a világ Év Autója is a Jaguar I-Pace lehet, itt vannak a döntősök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Soha nem látott küzdelemben kapta 2019 Év Autója címét az I-Pace és a díj történetében először a Jaguar. De kinéz még egy díj az I-Pace-nek, ugyanis a Világ Év Autója top hármasába is bekerült.


Utolsó fordulójához érkezett a Világ Év Autója választása, amit nem szabad összekeverni a hétfőn átadott Év Autója díjjal. Azt ugyanis a Jaguar I-Pace kapta eddig soha nem látott küzdelemben, ugyanis az Alpine A110 sportautóval együtt 250-250 pontot kaptak, nem volt még holtverseny a díj történetében. Ezen túl viszont van esély arra, hogy még egy díjat kapjon a Jaguar I-Pace, ugyanis bekerült a Világ Év Autója díj top három jelöltjei közé a fő kategóriában, mellette a szintén teljesen elektromos Audi e-tron és a belsőégésű motorral szerelt, konnektoros hibrid hajtással is elérhető Volvo S60/V60 páros is esélyes.
A kategóriák és a döntősök:
A Világ Év Autója
  1. Audi E-Tron
  2. Jaguar I-Pace
  3. Volvo S60/V60


A Világ Városi Autója
  1. Hyundai AH2/Santro
  2. Kia Soul
  3. Suzuki Jimny


A Világ Luxusautója
  1. Audi A7
  2. Audi Q8
  3. BMW 8-as sorozat


A Világ Teljesítményautója
  1. Aston Martin Vantage
  2. McLaren 720S
  3. Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe

A Világ Zöld Autója
  1. Audi E-Tron
  2. Hyundai Nexo
  3. Jaguar I-Pace


A Világ Év Autódizájnja
  1. Jaguar I-Pace
  2. Suzuki Jimny
  3. Volvo XC40


Hirdetés

A Világ Év Autója díját viszont hat kategóriában adják át, amik közül a Világ Zöld Autója és a dizájn címre is esélyes a Jaguar I-Pace. A díjakat április 17-én fogják átadni a New York-i Autószalon keretein belül, majd a Londoni Autószalonon is tartanak egy kisebb ünneplést. A 2018-as Világ Év Autója díjat a Volvo XC60 kapta, a teljesítményautók közül a BMW M5, luxusautóként az Audi A8, városiként a Volkswagen Polo, zöldként a Nissan Leaf, dizájn kategóriában pedig a Range Rover Velar végzett az első helyen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?