Kőkeményen a BMW M3 ellen: Lexus IS-F 2014

Nem F-Sport, csak F, mégis ő a sportosabb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan F utónevű sportmodellel bővül a Lexus IS kínálata, s bár képünk még nincs róla, néhány infó már napvilágot látott a bitangnak ígérkező luxusszedánról.

Nem is olyan rég debütált a új, a harmadik generációs Lexus IS, és a Toyota luxusmárkájánal fújó divatszeleknek megfelelően természetesen a középkategóriás prémiumszedánból is van F-Sport felszereltségű verzió. Rövidesen épp egy ilyet tesztelhetünk benzines hibrid hajtáslánccal, hogy aztán jól bemutathassunk olvasóinknak. A száraz adatok szerint az IS 300h F-Sport sem az a nagyon lassú jármű, de az IS-F persze jóval durvább lesz. Ahogy eddig is az volt - ajánljuk az alábbi remek Fifth Gear-videót, a jó öreg Tiff szokás szerint alaposan kente a kocsinak.
Hirdetés

És mit tudunk a következő IS-F-ről? Radikálisan nem fog változni. Motorja marad 5,0 literes szívó V8 416 lóerővel és 502 Nm-es nyomatékkal, 100-ra 4,6 mp gyorsítja az 1,7 tonnás vasat, a végsebesség 273 km/óra. A váltó 8 fokozatú sport-automata. Ködlámpája LED-es, hátsó spoilere szénszálas lesz, bent F dombornyomás (nem) nyomja majd a tarkót, s fekete hasított bőr figyel a középkonzolon, valamint az ajtókon. Az ülések fekete vagy piros bőr/alcantara kombóban rendelhetők. Az USA-ban az alapár 64 ezer dollár körül alakul, nálunk sajnos nyilván drágább lesz holmi 14,2 millió forintnál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 22:27
    Permalink

    [url]http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://imgs.abduzeedo.com/files/articles/predator/17.jpg&imgrefurl=http://abduzeedo.com/awesome-predator-fan-art-2&h=1350&w=900&sz=614&tbnid=bpymvgjAtAd15M:&tbnh=90&tbnw=60&zoom=1&usg=__D11UwJFPCtYy7eNYi1POWeuAAaU=&docid=MnGAhKnHac5z_M&sa=X&ei=_pdFUvn9IeHL0QXX4ID4Aw&ved=0CDwQ9QEwAg[/url] Pont így néz ki.

  • 2017.10.29. at 22:27
    Permalink

    A mostani IS egy röhej, az előző egy nagyon jó autó volt pár bosszantó hiányossággal.

    Az előző F nem ide való volt. És a 5th Gear sosem volt kompetens tesztelő, a lexus tesztjei pláne elfogultak. Bedobnak valami égtelen ökörséget (mint itt ez a sípolás), mintha kritkusak lennének aztán szépen elmismásolják a komolyabb problémákat…

Vélemény, hozzászólás?