Nem érné meg kétajtós és kabrió Mercedes SUV-okat gyártani

Nem lesz sem kétajtós, sem kabrió az új Mercedes-Benz SUV-okból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A cég dizájnvezetője szerint nem lenne rentábilis újabb SUV rétegmodelleket kihozni, így a Mercedes megáll a crossover kupéknál.


Gorden Wagener, a Mercedesek formájáért felelős első ember, így a sváb gyárnál nála kevesebben tudják, hogy dizájnkérdésben mi ma a módi. Az Automotive News-nak úgy fogalmazott, hogy nem lenne értelme kabriót és kétajtós változatot kihozni a Mercedes szabadidő-autóiból. Hogy miért nem? Mert a vevők még mindig inkább a tágas belső térre és a praktikumra buknak. Akinek meg a dizájn kulcskérdés, annak ott a GLE Coupé és a hamarosan mellé csatlakozó, eggyel kisebb GLC kupéja.
Hirdetés


A Mercedes-Benz ezzel is megy a BMW után, akik már rég világossá tették, hogy például a legkisebb, még fejlesztés alatt álló X2-es is rendesen kap négy oldalajtót. Így valójában a kétajtós és a kabrió SUV-okra azért nincs szükség, mert a többi német prémiumgyártó sem kínál ilyeneket. Manapság csak a Land Rover kacérkodik ezzel a kérdéssel, jövőre jön a Range Rover Evoque Convertible.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:35
    Permalink

    Szó, ami szó, valóban nem nagyon találni a gyártók kínálatában ilyen szerzeteket:

    [url]https://www.google.hu/search?q=nissan+murano+convertible&client=opera&hs=ksB&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9jof8qZzKAhWKXRoKHXIeCKYQ_AUIBygB&biw=1152&bih=767#imgrc=_[/url]

Vélemény, hozzászólás?