Itt egy Porsche, amin napokig röhöghetsz

Nem tellett rá, megcsinálta magának, az ihletadó a Carrera GT volt. Szerinted sikerült?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alapvető kérdés, hogy mekkora értelme van egy replikának, amibe a vállalhatónál több pénz öntése szükséges ahhoz, hogy hasonlítson valamire, de mégse érjen semmit. Na, ez a Porsche is pont ilyen.


Az egyik brit használtautó hirdetési portálra került fel ez a fehér, Porschének látszó tárgy. A vidéki ház felhajtóján látszólag jó régóta parkoló levehető tetős roadsterről már messziről lerí, hogy egy replika. A hirdetés nem említi, hogy mikor építették, ám ez talán nem is lényeges, a szándékot pedig nem illik véleményezni. Valaki akart egy Porsche Carrera GT-t, de nem tellett rá, viszont egy Replika egyedi karosszériájának elkészítése sem aprópénz, így vélhetően ez az átalakítás is több millió forintnak megfelelő fontba került.
Hirdetés

A Porschének látszó karosszéria alatt egy Pontiac Fiero bújik meg, egy valóban középmotoros kis sportos autó. A V12 felirat viszont nem csak a Carrera GT-hez nem passzol, hanem a Fieróhoz sem, amiben legfeljebb egy szívő V6-os motort találhatunk az ülések mögött. Az autó arányai sem stimmelnek, ahogy a beltér is rettenetesen elnagyolt mindkét eredeti autóéhoz képest. Ezért a gyöngyszemért közel ötmillió forintot szeretne a hirdető, aki még Porsche replika felniket is ad hozzá, látszólag egész jó gumikkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?