A Renault készen áll a Twingo EV gyártására

Nemsokára elindul az elektromos Twingo gyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2014 óta forgalomban lévő harmadik generációs Renault Twingo úgy lett kitalálva, hogy belsőégésű és elektromotor fogadására is képes legyen. Az utóbbival szerelt modell hamarosan gyártásba kerül.


Az Autocar értesülései szerint a jelek arra utalnak, hogy a francia márka a városi kisautó kínálatának bővítését tervezi, méghozzá egy zéró károsanyag kibocsátású modellel. A vállalat brit vezetője azt nyilatkozta, hogy: "Amint lesz kereslet, mi készen fogunk állni." A jelenlegi Renault Twingo azonos alapra épül a legújabb smart fortwo-val és a forfourral, melyeket elektromos hajtáslánccal is kínálnak - mi egyelőre a kabriót próbáltuk. Mindkét autóban egy 17,6 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátort használnak, amely a fortwo számára 160 km, a fortwo kabriónak és a forfournak 155 km hatótávot tesz lehetővé, a töltési idejük pedig csupán 2,5 óra.
Hirdetés

Az elektromos motor teljesítménye 82 lóerő, nyomatéka 160 Nm. Nem ez a Renault első próbálkozása a piacon a Twingo elektromos változatával, volt egy Twin'Z koncepció, amely 4 évvel ezelőtt debütált, és az új generáció előfutáraként láthattuk. Úgy tűnik, hogy a koncepció hamarosan szériaérett modellé válik, a Frankfurti Autószalonon minden bizonnyal ezzel kapcsolatban is elárulja a Renault a pontos részleteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?