Már itt is van a villany Mustang

Nézd meg az első villanymotoros, összkerékhajtású Mustangot!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem káprázik a szemed, ez tényleg nem a legújabb Mustang. Annál inkább elképesztő, hogy milyen menő villanyautót faragtak belőle.


Perverz időket élünk, hiszen egyre több ikonikus benzinfalóba építenek próbaképp villanymotort. És milyen jól teszik! Persze, a Mustang neve is összenőtt már a pazarló amerikai életmóddal, ezért talán nem is baj, hogy elektromos hajtással vértezték fel. Igaz nem a legújabb változatot.
Hirdetés

Az elkövető neve: Charge Automotive. A brit székhelyű cégnél olyan mérnökök dolgoznak, akik korábban már megfordultak a Jaguar, a McLaren, a Land Rover és a Williams F1 kötelékében is. A régi, mégis jövőbe mutató Mustang villanymotorral is fantasztikus. Lényegében két elektromos motort építettek bele, mindkét tengelyre egyet. Az autó tehát összkerékhajtású és a rendszerteljesítménye nem kevesebb, mint 408 lóerő, amelyhez 1200 Nm forgatónyomaték társul. Az akkumulátor kapacitás 64 kWh, amely 200 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.

Természetesen az utasteret sem hagyták érintetlenül. Különleges kontrasztot nyújt, hogy a múltidéző külső formavilág egy igazán modern belsőt rejt. A cég összesen 499 darab gyártását tervezi és minden egyes példányért 230 000 eurót kell fizetnie a leendő tulajdonosnak. Miután leperkálta a megközelítőleg 75 millió forintot, jövő év szeptemberében ülhet be először az 1960-as évekbeli, mégis villanyhajtású Mustangba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?