Ha kevés az S3, de sok az RS3: jöhet az Audi S3+

Növelt teljesítménnyel jönnek az Audi S+ modellek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi A3 sportos csúcsváltozata, az S3 már most is kapható 300 lóerővel, de a sportvonal további erősítését ígéri az Audi.

A piacra tavaly érkezett, másfél évvel ezelőtt debütált kompakt Audi sorozatból az S3 már most is kapható. 2,0 literes TFSI motorja 300 lóerőt és 380 Nm nyomatékot, általuk pedig 5,1 másodperces 100 km/órára gyorsulást ad. Az A3 alapú S-modelleknek ugyanakkor ez csak az alapja lesz, hiszen idén várható a soros öthengeres TFSI-vel a legfrissebb hírek szerint legalább 400 lóerős teljesítményt ígérő RS3, s lesz egy újabb S-variáns is.
Hirdetés

Úgy hírlik ugyanis, hogy az RS3 teljesítményét sokalló, de az S3-asét keveslő kuncsaftoknak egy S3+ verziót is ígér az Audi. Az S3-aséval egyező 2.0 TFSI négyhengeres motorral, amiből 375 lóerőt, azaz 187 lóerős literteljesítményt kifacsarva a világ legizmosabb négyhengeresét kívánják megépíteni az ingolstadtiak.
Az RS3 megjelenésére már az idei Genfi Autószalonon számíthatunk, az S3+ (vagy S3 Plus) azonban legkorábban az év végén debütálhat, a szalonokba pedig idén még biztosan nem, csak jövőre fog eljutni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?