1300 kilométer egy tankkal, 20 évesen? Tessék!

Nürburgring-London oda-vissza egy tankkal, plusz egy kör a Nordschleifén?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amikor a dízeleknek épp leáldozóban a jövőjük, akkor mutatja meg egy brit srác, mire is képes valójában egy teljesen gyári, 20 éves Octavia, dízelmotorral.


Hatótávpara, mi? A villanyautózás, a jelen, meg a jövő egyik legkomolyabb kérdése, hogy mennyit megy el egy töltéssel a jövő villanyautója? Mindez csak azért fontos kérdés, mert tudjuk, mire képes egy hagyományos dízelmotoros autó, és ezt most a Car Throttle csapata gyönyörűen be is bizonyította. Nemcsak saját stílusuk, de maga a feladat is rendkívül jó hangulatot, mégis komoly kérdéseket vet fel. Fogtak egy 20 éves, közel 700 ezer kilométert futott, fillérekért megkapható dízel Skoda Octaviát, és megmutatták, mire képes.
Hirdetés
A cél a London-Nürburgring-London távolság egy nap alatt, plusz egy kör a Nordschleifén, egy tank gázolajjal. A vonatozás nélkül 807 mérföldes, azaz 1299 kilométeres távolságon a Skoda fogyasztása 3,8 l/100 kilométerre adódott, persze a versenypályán is csak eco kört mentek, de az is beleszámított a távolságba. A kocsi szakadt, kényelmetlen, csúnya, de ennyivel a háta mögött még mindig megy, és bármiféle gond nélkül tudták le vele a távolságot. Ez nyilván a múlt, bár sokaknak még a jelen, ám ők mondhatják joggal, hogy majd akkor vesznek villanyautót, ha erre lesz képes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.05.31. at 23:50
    Permalink

    az egy dolog, hogy elmegy 1300km-et, ami dícséretes, nade erre rátöltesz 5 perc alatt és megint elmegy 1300km-et, a tesla tattermódban semmit nem használva 1000 km, de ha gyorstöltöd se 5 perc illetve, 1000km-et nem fog elmenni gyorstöltés után.

Vélemény, hozzászólás?