911 GT3 RS, Mustang SVT és Focus RS a Ring friss videóin

Nürburgringi tesztek: videón a Porsche 911 GT3 RS, a Ford Mustang SVT és a Ford Focus RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csúcsváltozatok a Nürbugring aszfaltján. A legendás versenypálya hálás helyszín, a legtöbb sportkocsi már a fejlesztésekor jár ott.


Kezdjük rögtön a köszönetnyilvánítással, kedvenc YouTube csatornánk, a TouriClips megint adott a jókedvünknek. A srácok nem csinálnak mást, csak nagyon akkurátusan, HD minőségben felvesznek nagyjából mindent, ami a Nürburgringen történik. Különös hangsúllyal a régi, hosszú körre, a Nordschleifére. A gyors kanyarok és a töredezett betonburkolat nem csak a pályanapok vagányainak adnak helyet, hanem a nagy autógyárak egy fő tesztpályájává is váltak az elmúlt pár évben.
Hirdetés



Nagyban készül a már tesztelt ST-nél erősebb Ford Focus sportváltozat, az RS. Ne tévesszen meg senkit a Ford mérnökeink vicce, az ST felirat kamu a pályán futó példányon. A 2,3 literes EcoBoost motor viszont nem lesz az, az európai Mustang alapváltozatában 305 lóerőt és 406 Nm nyomatékot tud. A négyhengeres turbós rendesen meg fogja cibálni a nemrég ráncfelvarráson átesett kompaktot is. A bemutatóját úgy időzítik, hogy riválisaival, a Honda Civic Type R-rel és a megújuló Suabru Impreza WRX STI-vel nagyjából egyszerre lépjen piacra.


Kompakt testvéréhez képest nagyon eltérő karakter a V8-as Mustang, abból is az SVT változat. Még mindig erősen álcázzák, még mindig nem tudni biztosan, hogy SVT lesz-e a neve, vagy GT 500, esetleg GT 350. Ami biztos, hogy az amerikai izomautók versenye idén eléggé felpörgött. Már láttuk az új Mustang eddigi legerősebb változatát körözni, de nem tudunk betelni a hangjával. Nézzék meg a videót! A Porsche 911 GT3 RS hangja is megunhatatlan - már, ha ezen a néven jön ki a legerősebb szívómotoros 911-es. Ami biztos, hogy a GT3-hoz hasonlóan hátsókerekes és turbótlan, annak 475 lóerejénél is erősebb lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?