Bármi épülhet a VW elektromos platformjára, és nem csak náluk

Nyílt felhasználásúvá tette a Volkswagen új elektromos platformját, nem csak Volkswagen készülhet rá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különös, de nem váratlan módszert talált a Volkswagen arra, hogyan csökkentsék a villanyautók fejlesztésének költségeit, ezzel a végfelhasználók által fizetendő összegeket, itt az új, bárki számára felhasználható platform.


A modern kori buggy karosszéria egyelőre nem egy következő modellt mutat a Volkswagennél, ezzel a tanulmánnyal mutatták be Genfben az új MEB, elektromos autókhoz készült moduláris platformot. A koncepció nagyon hasonló ahhoz, ami a '60-as '70-es években divat volt a klasszikus Bogárnál, vagyis a buggy építéshez. A Bogár gördülő padlólemezét használva bárki építhetett rá könnyű üvegszálas karosszériát kedve szerint, az új MEB platform is ilyen lesz, a pikantériáját pedig az adja, hogy bármilyen vállalat, akár egészen kis sorozat gyártásához is felhasználhatja.
Hirdetés

A moduláris elemek készen hagyják el a Volkswagen gyárát csak egy karosszériát kell rá tervezni. Ezzel jelentősen csökkenthető a villanyautók fejlesztési költsége, nem mellesleg kicsit hatékonyabban folyhat vissza a fejlesztésekbe fektetett összeg a Volkswagenhez. Az új platformra egyébként már be is jelentkezett egy kisebb vállalat, a Genfben szintén kiállító e.Go Mobile AG, az ancheni műhely már gyárt egy apró villanyautót, de az ehhez hasonló kis vállalatoknak hatalmas lehetőség lenne, ha egy kész platformot használhatnának, amire nagyobb, széles köröket érdekelhető típusokat fejleszthetnének.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?