Budapesten nyit fejlesztőközpontot a Continental

Önvezető szoftvereinek fejlesztésére nyit központot a Continental Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Magyarországon nem csak az autógyártás, hanem az autóipari fejlesztések is erősen működnek. Újabb autóipari beszállító épít fejlesztőközpontot, méghozzá az önvezetéshez szükséges szoftvereket készítik majd.


Hazánk autóipara rendkívül erős, és itt nem csupán az autógyárakról van szó, hanem a temérdek autóipari beszállítóról, akik több fontos alkatrészt, részegységet gyártanak, nem csak a hazai autógyárak számára. Az alkatrészgyártás mellett erős a szoftverfejlesztés is, valamint az ez irányba való képzés, oktatás, többek között ezért is volt vonzó a Continental számára egy további fejlesztőközpont felhúzása, méghozzá Budapesten. A Contntinentalnak nem idegen Magyarország, autóelektronikát, fékrendszer-alkatrészeket is gyártanak hazánkban, például az Alfa Romeo Giulia komplett elektronikusan vezérelt fékrendszerét.
Hirdetés
Az új budapesti fejlesztőközpont fő feladata a mesterséges intelligencia fejlesztése lesz, a Continental erre első körben 100 fejlesztőt fog felvenni. Az autonóm közlekedés alapjául szolgáló szoftverek fejlesztésére az oktatás is jó alapot biztosít hazánkban, valamint nem csak a fejlesztésre, de tesztelésre is lesz lehetőség, ugyanis hazákban épül Európa egyik legfejlettebb tesztközpontja az ország dél-nyugati részén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?