Bevetésen a Volvo Trucks önvezető Verája

Önvezető Volvo indult útnak, komoly rakománnyal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Svédországban már a szállítmányozásban is próbára tették a Volvo Trucks önvezető Veráját. Nézd meg Te is videón!

A Volvo Trucks és a DFDS szállítmányozó, illetve logisztikai cég közös projektje a Vera, ami egy valós idejű alkalmazásként lett az áruelosztó rendszer része, nem is akárhogy.
A Vera FL Electric járművekkel, és FL tehergépjárművekkel vesz részt az áruszállításban, hiszen pontosan erre tervezték: gyárakban, kikötőkben, illetve a logisztikai központokban felmerülő szállítmányozási feladatokra. A Volvo Trucks célja ezzel az, hogy egy több járműből álló, összekapcsolt rendszert hozzon létre, amik egy irányítóközpont segítségével, akár 40 km/h-val is közlekedhetnek az utakon.
Hirdetés
Az első feladat már kipipálva: a Vera teljesítette első útját a DFDS központjából egy göteborgi kereskedelmi kikötőbe. Egy elektromos, önvezető projektről van szó, amelynek nagy előnye, hogy rendkívül környezetbarát, alacsony zajszintű, és nulla károsanyag-kibocsátású, így nemcsak a gazdaság profitálhat belőle, de a társadalom is.

Nézd meg az első útról készült videókat is!



Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?