Olcsó villanyautót szeretne piacra dobni a Renault

Öt éven belül érkezhet a 10 ezer eurós villany Renault

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még szélesebb körben szeretné elérhetővé tenni villanyautóit a Renault, amelyhez a vételár csökkentésén át vezet az út. Egészen pontosan egy olyan típuson keresztül, ami a piac legolcsóbbjaként csábítja a vevőket.

Jelenleg csupán egyetlen tisztán villanyhajtású személyautó szerepel a Renault európai palettáján, ám ezen a lehető leggyorsabban szeretne változtatni a francia márka. Terveik szerint öt éven belül megérkezhet a Zoe mellé egy olcsó kisautó, amelynek ára tízezer euró környékén mozogna, tehát körülbelül 3,5 millió forintért már haza lehetne vinni. Persze ez sem nevezhető olcsónak, de a jelenlegi piacon a legjobb ajánlat lenne.

Az autóipar egyik célja az elektromos mobilitás népszerűsítése, ehhez pedig az olcsó elektromos autók jelentik a kulcsot

– nyilatkozta Thierry Bollore, a Renault vezérigazgatója. Egy másik cél természetesen a profit termelése, ám Bollore ezügyben is optimista. „A Zoe már most is nyereséges, ám minél többféle villanyautóval lépünk piacra, annál nagyobb profitra számíthatunk” – árulta el a Renault vezér.
Ha nem csak Európában nézünk körül, akkor bizony találhatunk egy elektromos hajtású Renault modellt, ami akár az öreg kontinensen is sikeres lehet. Ez a Renault Kwid villanyhajtású változata, a KZ-E. Kínában ezt a modellt 61 800 jüanért kínálják, legalábbis az alapváltozatot, ami 2,6 millió forintnak felel meg. Mellette még két felszereltséggel kínálják. A középső szint 66 800 jüanba (2,8 millió forintba), míg a csúcsváltozat 71 800 jüanba, körülbelül 3,1 millió forintba kerül.
Hirdetés
Az alapváltozatot 44 lóerős és 125 Nm forgatónyomatékú villanymotor hajtja, amely a 26,8 kWh-ás akkucsomaggal 271 kilométeres hatótávra képes. Mivel az autó formaterve európai szemmel is emészthető, némi módosítás után akár itt is piacra dobhatják, szóval az „ötéves terv” nem is oly elképzelhetetlen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?