Első útján 1400 kilométert túrázott az első McLaren Senna

Öt testvérével indult nagy útra az első McLaren Senna

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első McLaren Senna tulajdonosa nem óvta féltő gondoskodással minden kis fuvallattól a sportautóját. Egyből hosszú kirándulásra indult, ahogy átvette a gépet.


Több mint hét hónap telt el a McLaren Senna bemutatása óta, de a megrendelők csak nemrég ülhettek be a sportautókba. Az első példány egy brit üzletember, Davide Kyte kezei közé került. A 001-es számú Sennát a márka vezérigazgatója, Mike Flewitt adta át a büszke tulajnak ezen a héten, aki azonnal elindult egy 1400 kilométeres „kis” túrára, öt másik McLaren társaságában.
Hirdetés

A konvojban helyet kapott kapott egy 720 s és egy 600 LT is, amelyekben megfordult Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna, a McLaren Ultimate Series Vehicle igazgatója, Andy Palmer és a márka vezérigazgató helyettese, Dr. Jens Ludmann kezei között is az út során. A célállomás pedig a franciaországi Paul Ricard versenypálya volt Marseille közelében.

Mielőtt az első McLaren Senna a tulajdonosához került, az MSO még exkluzívabbá tette. Egyedi kék-fehér fényezést kapott a karosszéria, és szintén kék színben pompáznak a féknyergek. Az autó orrára felrajzolták, illetve matricázták a brazíliai Interlagos versenypálya vonalvezetését, míg a hátsó szárny terelőlapjain Senna neve tűnik fel, az egykori versenyző aláírása pedig az ajtópanelen látszik, ha kinyitják. Az utastérben az Alcantara és a szénszálas műanyagok uralkodnak. Az ülések fejtámláiba belevarrták a Senna S-betűt, míg a gázpedálba belemarták az évszámokat, amikor a versenyző megszerezte a világbajnoki címeit.

A Senna modellek meghajtásáról egyébként négyliteres, ikerturbós V8-as motor gondoskodik 800 lóerővel és 800 Nm forgatónyomatékkal. Ezt a hatalmas erőt hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltó továbbítja a hátsó kerek felé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?