Győrig és a Balatonig is háromsávos autópályánk lesz

Pályaszélesítést kap az M1-es Győrig, az M7-es Balatonvilágosig

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elkövetkezendő években sok-sok forgalomterelésre és útépítésre számíthatunk az M1-M7 autópályákon, hogy 2023-tól háromsávosak legyenek - Győrig és Balatonvilágosig.


Már több mint 10 éve három sávon roboghatunk az M7-es autópályán, legalábbis Székesfehérvártól Érdig. Az elmúlt években pedig tapasztaljuk, hogy a nyári hétvégéken kevés is a két sáv áteresztőképessége. Ezért aztán üdvözölhetjük a december 23-án született 1834/2016 kormányhatározatot, ami az M1 autópálya Budapest-Győr, valamint az M7 autópálya Budapest-Balatonvilágos szakaszának mindkét irányú háromsávosra bővítéséről szól.
Hirdetés

A pályák szélesítésére nem csupán a már látható, egyre növekvő hazai igények és a vállalkozások versenyképességének növelése érdekében van szükség, hanem a 2024-es Olimpiai Játékok Budapesten tervezett megrendezésével összefüggő pályázati garanciák kapcsán is.
A háromsávos szakaszok átadásának határideje a határozat szerint 2023. március 15. - addig azonban sok-sok forgalomterelésre számíthatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?