Városi Rolls-Royce? – Phantom Metropolitan Collection

Párizsban debütált a limitált szériás Rolls-Royce Phantom Metropolitan Collection

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Phantom Metropolitan Collection limitált kiadást a Rolls-Royce a nagyvárosok gazdag polgárainak készítette. Intarzia mesterfokon.


Húsz példány fog csak készülni belőle, hogy még a Rollsok között is exkluzív maradhasson. A Bespoke, azaz a Rolls-Royce mérték utáni szabósága mindig előáll valami újjal. Nem mintha a Phantomot eleve ne lehetne végetlen számú színben és kárpittal kérni, de a Bespoke a gazdag vevő minden speciális igényét kielégíti. Legutóbb egy Rolls motorral végrehajtott vízi sebességrekord előtt tisztelegtek, most meg a metropliszok világa ihlette meg a tervezőket. A Metropolitan Collection a márka rajongói körében a mesterien kivitelezett famunkákról lesz emlékezetes. Annyi intarzia van benne, ami talán már egy kicsit sok is. Mindenesetre a munkák minősége utánozhatatlannak tűnik.
Hirdetés


Ennyire élethű képet formázó faberakást autóban én még nem láttam. A Phantom kihajtható piknikasztalkájáról háromdimenziós hatású kép köszön vissza a nagyvárosokat szimbolizáló felhőkarcolók felülnézetéről. Egy ilyen elkészítéséhez 500 darab kis nemesfa lemezt használnak a fával foglalkozó mesteremberek. Több nap munka egy ilyen felület elkészítése, a Metropolitan Phantomokban ráadásul a kis asztal mindkét oldalára jut egy kép. A városmotívum visszaköszön a modellhez készített Aetherius szürke bőrkárpiton is, ami a város színeit reprezentálja. A szintén felhőkarcolót mintázó kétszínű díszvarrás 6800 öltéssel készül.

A Rollsok hagyományosan míves időmérő órájához is hozzá tudott adni a Bespoke részleg. A Metropolitan Collection példányok középkonzolján az óra 24 nagyváros időzónáját is megjeleníti, mindezt úgy, hogy a cég történetében először forgó lünettát (az órakeret szegélye, ami kvázi második számlapként funkcionál) alkalmaztak. A képeken látható egyik autó egy különleges, a wolframacélhoz hasonlított fényezést, egy másik pedig kék árnyalatot kapott, de aki maga rendeli meg autóját, az 44 ezer szín közül szemezgethet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 02:03
    Permalink

    Az az egy szerencsénk van nekünk, magyaroknak, hogyha ilyent veszünk, akkor azért nem is hiányzik a “Budapest” fölirat az óra számlapja körül olvasható városok (országok) közül, mert a helyi időt mutatja maga az óra! Azaz nyilvánvaló, hogy Bp.-n mennyi is az idő.
    Igaz, nekem még egy darabig gyűjtenem kell rá… Legalább lesz időm kitalálni, hogy milyen színű legyen!

Vélemény, hozzászólás?