Forma-1, WTCC, drift, légipardé – mind Budapest szívében

Pénteken Forma-1-es autók Budapesten, vasárnap WTCC a Hungaroringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány éve elképzelhetetlen volt, hogy május 1-je valójában autós ünnep legyen, most azonban mégis így van, jön a Nagy Futam.


Augusztus 20-án tűzijáték, május 1-jén Nagy Futam - immár harmadik éve így van ez, s a munka ünnepe idén is a motorsportokat hozza el Budapest szívébe. Az eseményen az autósport olyan ikonjai csillogtatják meg tehetségüket, mint Kimi Raikkönen, David Coulthard vagy Sebastian Loeb, de hazai versenyzőket is említhetünk, például Michelisz Norbi WTCC és Turán Frici raliversenyző is megmutatja magát és persze autóját, valamint azt is, hogy miként tud azzal menni.
Hirdetés

Idén az újonnan épült Várkert Bazár is szerepet kap, ugyanis a vendégek akár egy egyedi kialakítású, exkluzív lelátón, kiemelt helyről is követhetik a lélegzetelállító autós eseményeket és a már hagyománynak számító délelőtti légibemutatókat, ahol többek között Besenyei Péter műrepülő világbajnok és Veres Zoltán káprázatos showjával hozza lázba a közönséget. Ezen kívül ejtőernyős ugrásokat és helikopter formációt is láthatnak az arra járók.
A nézők légi bemelegítését követően az aszfalté és az autósoké lesz a főszerep. A Street Parade legnagyobb szenzációja a kora délutáni órákban, 14:30 tájban érkezik, ugyanis egy világsztár, Kimi Raikkönen bemutatóját tekintheti meg a nagyérdemű. Természetesen nem ő lesz az egyedüli világszinten ismert pilóta, hisz a nézők találkozhatnak többek között David Coultharddal, a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loebbel és a legkiválóbb magyar versenyzőkkel: Michelisz Norbival, Talmácsi Gáborral, Szalay Balázzsal, a Dakar Rali kiemelkedő alakjával, valamint Turán Fricivel és Zsiros Gabival is kezet foghatnak. A hazai drift-versenyzők pedig nem csak a nézőkhöz kívánják közelebb vinni sportjukat, amivel látványos bemutatót tartanak, hanem a többi autóversenyzőnek is megmutatják, miként kell igazán látványosan autózni.
A vasárnap a Hungaroringen futó WTCC világából Michelisz Norbin túl Stefano D’Aste, José Maria López és Tiago Monteiro is "megnézi" a belvárosi pályát. Michelisz amúgy jó esélyekkel vág neki a WTCC magyar futamának: számára éppen a legjobbkor lép életbe a Citroëneket érintő súlykompenzáció, amely körönként egy másodperc előnyt jelenthet majd neki a Citroënekkel szemben. Michelisz autóján továbbá most debütálnak az új aerodinamikai fejlesztések, s ez további értékes tizedmásodperceket jelenthet számára. A Hungaroringre ingyenes buszjárat is lesz vasárnap, a nap időrendje itt látható, aki pedig nem élőben, csak a TV-ben nézné a futamokat, 13:15 élőben láthatja a Duna TV-n.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?