Ismét egy kínai SUV olasz dizájnnal

Pininfarina formájú SUV debütált Kínában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még Kínában sem számít ismertnek a Soueast márka, amely legújabb típusát ismét a Pininfarinával rajzoltatta. Meg is látszik a végeredményen.

A kínai autók elsősorban annak kapcsán jutnak el az európai hírek folyamába, hogy az adott típust melyik nagynevű márka termékéről koppintotta az errefelé javarészt ismeretlen kínai gyártó. Most viszont egészen más a helyzet, ugyanis a Soueast (South East Motor) Kantoni Autószalonon bemutatott legújabb DX3 típusa nem kínai dizájnerek munkája. A kompakt DX3 SUV vonalai az immár indiai kezekben lévő Pininfarina stúdiójában születtek.
Hirdetés
Nem a DX3 az első, amelyet a Pininfarinával együttműködve álmodott meg a kínai Soueast, hiszen tavaly bemutatott nagyobb testvére, a DX7 is náluk készült. Tudjuk, milyen sokat nyom a latba egy autónál a megjelenése, és kijelenthető, hogy a DX7 esetében Pininfarina munkája beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ugyanis a Soueast eredetileg havonta tízezerre tervezett kapacitásánál is több rendelés érkezik Kínában a DX7-re. A most bemutatott DX3-at ugyan több vetélytárs fogadja a piacon, ám számára a testvérmodell már valamelyest kitaposta az utat a siker felé, és akiknek a Pininfarina név netán semmit nem mond, azoknak is „beszédes” lehet az autó látványa. A külsőn alig látszik, utasterét tekintve azonban egyértelmű, hogy a DX3 a fiatalabb korosztálynak szól. Motorterében 1,5 literes turbófeltöltős erőforrás dolgozik, ötfokozatú manuális vagy fokozatmentes automataváltó közbeiktatásával. A Mitsubishi partnereként eddig főleg a japán márka típusait a helyi piacra gyártó Soueast akár komoly fejlődésnek is indulhat hazájában két új SUV-jával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?