Sportosabb arcát mutatja az Audi Q8

Q8 néven érkezhet a sportos, hibrid Audi SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi Q8 sport concept 3,0 literes TFSI benzinessel és 48 voltos rásegítős villanymotorral adna 476 lóerős teljesítményt, egyelőre azonban csak koncepció.


Még a Detroiti Autószalonon mutatta be első Q8 koncepcióját az Audi. A zászlóshajónak szánt óriás-SUV most sportosabb arcát mutatja a Genfi Autószalonon, a korábbi kék fényezés helyett krypton sárgában és agresszívabb orr-résszel. A hűtőarcú sportos SUV, vagy RS Q8 vagy SQ8 néven érkezhet hamarosan, a RS-ekről ismert kipufogóvégekkel, a Q7-nél 12 milliméterrel szélesebb kerékjárati ívekkel és fekete méhkas mintás hűtőráccsal, amik az óriás-SUV esetében még a megszokottnál is nagyobbak. Az utastérben elmaradhatatlan kellék a 12,3 colos virtual cockpit és a szélvédőre vetítő head-up display. A körítés tulajdonképpen keveset változott, a lényeget a kulisszák mögött kell keresni.
Hirdetés

A Q8 sport concept 3,0 literes hathengeres TFSI-je az Audik esetében először kap 48 voltos enyhe hibrid hajtást. Összteljesítménye 476 lóerő, ami 34 lóerővel több a korábbi alap Q8 koncepciónál. Ehhez 700 Nm nyomaték társul a sportos SUV esetében, így a 0-100-at 4,7 másodperc alatt futná, míg végsebességét 275 km/h-ban korlátoznák. A turbólyuk minimálisra csökkentéséről az SQ7-ből ismert elektromosan táplált feltöltő gondoskodna. Emellett takarékos is lenne, köszönhetően az elöl található 8 fokozatú automata váltóba épített villanymotornak és a 0,9 kWh-s lítium-ion akkumulátorcsomagnak, amit a csomagtartó alá helyeznek. A gyáriak szerint 1 teljes literrel kevesebbet fogyasztana 100 kilométeren, mint a vele megegyező, de enyhe hibridrendszer nélküli modellváltozat. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően akár 1200 kilométert is képes lesz megtenni egyetlen tankolással, 85 literes tankja alapján ez 7,1 l/100 km fogyasztást jelent. Az alap Q8 modellt 2018-ra várják, így a sportosabb zászlóshajó valószínűleg csak 2019 környékén mutatkozhat majd be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 20:53
    Permalink

    jobb mint az első. a sima A3-as 5-ajtosnak így kéne kinéznie,…nem úgy mint az a béna sportback kombi. az enyhe hibrid rendszer amúgy jól hangzik, asszem utólagosan is be lehet bizonyos gépekbe már dobni……

Vélemény, hozzászólás?