F1: jönnek-mennek, hátfájósak a pilóták

Räikkönennek törte a hátát a Lotus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még az idei F1-évadból is van ám vissza, de a Vettel-érában úgyis érdekesebb, mi lesz jövőre. Sok-sok változás, és nem csak a technikában.


Vettel ugye agyonnyerte, agyonnyeri magát, ám az F1-cirkusz nem ettől és nem csupán a tempótól száguldó. Hanem az ilyen-olyan botrányok és sztorik okán. Csokorban a legfrissebbek.
Hirdetés
Kimi Räikkönen hátfájásra hivatkozva nem áll rajthoz a szezonból hátralévő két futamon, az Egyesült Államokban és Brazíliában. A Lotustól a Ferrarihoz távozó, a maranellóiakhoz visszatérő finn klasszis régóta makacskodó hátát a héten meg is műtik Salzburgban, a 2007-es világbajnok Jégembert F1-versenyen legközelebb csak jövőre láthatjuk – újra vörösben. Austinban – és Interlagosban - vélhetően a tartalék, olasz Davide Valsecchi pótolja.
Kiderült, hogy Felipe Massa 2014-ben a Williamsnél folytatja. A brazilnak állítólag (egyik) gyermekkori álma teljesül azzal, hogy a hanyatló, idén mindössze egy pontocskára képes, jövőre a Renault-t Mercedes-motorra cserélő brit istállóhoz kerül. A Ferrarit 2006 óta szolgáló, 2008-ban majdnem bajnok Massa a venezuelai Pastor Maldonado helyét örökli meg, s alkot egy csapatot a finn Valtteri Botasszal. Másképp: a venezuelai olajpénz (PDVSA) helyett Petrobras-féle brazil olajpénz ömlik a Williamshez.

Maldonado sorsa még bizonytalan. Bizonytalan a mexikói Sergio Pérez állása/ülése is, sokan már készpénznek veszik, hogy 2014-re a brit Jenson Button „alá” a dán WSR (Forma Renault 3.5) bajnokot, Kevin Magnussent szerződteti a McLaren. Felröppent egyébként egy olyan pletyka is, hogy Räikkönenen kívül a spanyol Fernando Alonso szintén kihagyhatja a texasi menetet – a kétszeres világbajnok ferrarista Abu-Dzabiban húzta meg a hátát. Alonso aztán kitwittelte, hogy fájdalmai bár vannak, de utazik, s tervei szerint ott lesz a rajtrácson (start magyar idő szerint vasárnap este 8-kor).
Update: Pérez megerősítette, hogy kitették a szűrét a McLarentől, a Lotus bejelentette, hogy a finn Heikki Kovalainen pótolja Räikkönent a szezon utolsó két versenyén. Kovalainen jelenleg amúgy a Caterham tesztpilótája.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?