Ha igazán sportos teherautót akarsz, ez a te Transitod

Ralicsapathoz kimondottan passzol az MS-RT Transitja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit MS-RT készítette el a lehető legsportosabb ma kapható Transitot. A Custom ralikiegészítőket kapott, kinézete egészen megváltozott, már-már kívánatos.


Noha létezett valódi versenytechnikával is épült Ford Transit, és az előző generációig még kupás versenyeket is tartottak, utcára ennyire sportos sosem került. Továbbra se fog, hisz egy nagy benzinmotor nem lenne túl értelmes választás egy teherautóban Európában, na meg ott a WLTP is, szóval a lehető legtöbb, amit a gyártók tehetnek, az az, hogy a külsőt vadítják. A legsportosabb kinézetű ma kapható furgont kétség kívül a Ford kínálja, a Transit Custom még sportcsíkokat is kaphat. Akinek ez nem elég, az forduljon, az MS-RT-hez, ilyen vad gépet faragnak a Transitból.
Hirdetés

A brit MS-RT alapvetően versenyautók, főként raliautók fejlesztésével foglalkozik, ők készítették például az új Fiesta WRC-t is. Utcai autókhoz is kínálnak számtalan kiegészítőt, legújabb modelljükhöz pedig épp egy Transit Customre van szükség. Pontosabban a komplett autó megrendelhető náluk, ami mindenképp a 170 lóerős, 405 Nm nyomatékú dízelmotort kapja, hatos kézi, vagy automata váltóval. A kinézet a lényeg, a teljes bodykit mellé 18 colos rali stílusú alufelniket kap, hátul szolid légterelő egészíti ki a fart, bent karbonbetétes sportkormány fokozza a hangulatot. A vevő választhatja ki a tengelytávot, az ülések mennyiségét, de a felszereltés a legmagasabb, ami a Transithoz elérhető, vagyis az MS-RT gépeiben SYNC 3-as infotainment rendszer figyel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?