Két céget is alapít Indiában a PSA – helyi partnerrel

Robbanás előtt az indiai autópiac, a PSA már most gyárat épít

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Személyautó- és motorgyártó üzemet is telepít Indiába a PSA, hogy készen álljon a növekvő helyi kereslet kielégítésére.


Személyautó-, illetve hajtáslánc-gyártó közös vállalatot hoz létre Indiában a PSA Group a CK Birla Group vállalattal - közölte a két cég közös online sajtótájékoztatóján Carlos Tavares, a PSA igazgatótanácsának elnöke és CK Birla, a nevével egyező elnevezésű indiai konszern elnöke.
Hirdetés

A PSA Group és a CK Birla a két közös vállalatot kezdetben 100 millió eurós beruházással hozza létre. A befektetés kétharmadát a PSA Group, egyharmadát a CK Birla állja. A gyártás tervezett kapacitása évi 100 ezer autó lesz. A közös vállalat a tervek szerint első termékével 2020-ban jelenik meg a piacon.
Carlos Tavares elmondta, hogy a PSA Group fejlesztési terve 2018-ra irányozta elő a visszatérést az indiai piacra, amit az azonos értékeket képviselő és üzleti vízióval rendelkező indiai partnernek köszönhetően egy évvel sikerült előbbre hozni. Hangsúlyozta, hogy a PSA technológiai ismeretei és tapasztalatai, illetve a CK Birla piaci ismeretei és tapasztalatai jól kiegészítik egymást.
Az indiai autópiac nagy növekedési potenciállal rendelkezik, hiszen a tavalyi közel hárommillió után 2025-re várhatóan 8-10 millióra emelkedik az eladott személygépkocsik száma - mutatott rá Carlos Tavares.
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?