Az IIHS legyalázta Amerika kedvenc egyterűit

Rosszul törnek az Amerikában árult nagyméretű egyterűk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az IIHS még mindig a kis átfedéses frontális töréstesztjeivel borzolja a kedélyeket. Az egyterűek sem szerepeltek egyértelműen jól.


Korábban egy átfogó cikkben írtunk arról, hogy az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) kis átfedéssel végzett frontális tesztjén a legtöbb autó elhasal. Az amerikai biztosítók által fenntartott közlekedésbiztonsági szervezet ezzel egy nagyon komoly rést tárt fel a korábbiakhoz képest persze biztonságos mai autók védőpajzsán. 2012-ben vezették be ezt a fajta tesztet és azóta mint láthatjuk, kevés történt az ügyben. Az IIHS a biztosítók és a minél kisebb kifizetendő kártérítés irányából jutott el a problémához, mégis hálásak lehetünk nekik. Aktuálisan a tengerentúlon is családi autónak használt nagy egyterűeket csapta falhoz a szervezet.
Hirdetés


A legjobb az IIHS-nél a Honda Odyssey lett, de a Toyota Sienna is megkapta a jó minősítést biztonsági összteljesítményére. A teszten a Chrysler Town & Country (Európában Voyager) és a vele megegyező Dodge Grand Caravan kapta a legrosszabb minősítést. Ezeknél a karosszéria is megroggyant és nem hagyott elég túlélőteret, meg a műszerfal alatti struktúra is okozott sérülést. A videóban látszik, hogy a Chrysler lábpedálos rögzítőfékje összetörte a bábu sípcsontját, ez a való életben igen fájdalmas lenne. Az IIHS videócsatornáján az összes autótípusról készült felvétel megnézhető, ezen a linken, alább meg az összefoglaló az eredményekkel.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?