Jöhet a hátsókerekes Mazda kupé

RX-9 néven valósulhat meg a nemrég bemutatott csodás Mazda tanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egészen úgy tűnik, a japánok keményen dolgoznak egy új, hátsókerekes kupén, ráadásul Wankel motorral szerelve. Levédették az RX-9 nevet, csak legyen olyan szép, mint a tanulmány.

Talán mindenkinek a tudatába égett az a lehengerlő kupé tanulmány, amit a Mazda villantott nemrég. Már akkor is sejthető volt, hogy az RX-Vision névre keresztelt modell az RX-8 utódja lehetne, forgódugattyús Wankel motorral. Mivel jó ideje nem mutattak újítást ezzel a motorral kapcsolatban, így kevésnek tűnt a remény, de most újabb hírek kaptak szárnyra, miszerint az RX-9 név már a Mazda tulajdona.
Hirdetés
A Holiday Auto nevű japán lap úgy tudja, jövőre érkezik egy új tanulmány a Tokiói Autószalonra, ami már az új, 2020-ban érkező Mazda sportkocsi vonalait fogja viselni. Beszámoltak arról is, hogy az új Wankel motor fejlesztése már javában tart, és 1600 köbcenti környékén lesz az űrtartalma, nagyjából 400 lóerős teljesítménnyel, két forgódugattyúval. Csak bízni tudunk benne, hogy a forma nagy részét megtartják az RX-Visionről, igazán méltó lenne egy ilyen letaglózó sportkocsi arra, hogy fenntartsák vele az RX-sorozatot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 02:34
    Permalink

    Mindig szánalmasnak tartom, amikor valaki a másikat pocskondiázza érvek helyett.
    Ez tipikusan a buta alakok ismérve.
    Kezet foghatsz kempelennel, aki most görény… néven fut. 🙂

  • 2017.10.28. at 02:34
    Permalink

    Olyan okos vagy ,majd eldurran az agyam csalfa(sz)romeo .Bebújsz a géped mögé te túlsúlyos öregedő firkász ,rokkantnyugdíjas munkakerülő osztod az észt mintha lennél valaki ! Nyalogassátok egymást a nyomi manóval, jó szórakozást!

  • 2017.10.28. at 02:34
    Permalink

    Már megint te… Jó példát szolgáltatsz arra ismét, hogy a személyes tapasztalat sz*rt sem ér:) Valószínűleg kifoghattál egy gyári hibás vagy szállítási sérült darabot, és emiatt elöntött a düh – meg tudlak érteni, de itt csak arról van szó, hogy [b]a dühös ember nem tud racionálisan gondolkodni és általánosítani kezd[/b]. Hidd el, a Skyactiv-valóság az, amit Menőmanó leírt és nem az, amit te “megtapasztaltál”. Gondolom, a németekhez vagy a franciákhoz menekültél, de ott majd motor-, futómű-, és elektronikai problémáid lesznek. De gondolom, azokat majd nem fogod nagy dobra verni:)

  • 2017.10.28. at 02:34
    Permalink

    Nagyon sok tulajdonosnak nagyon jó tapasztalatai vannak a Mazdával, így ne is haragudj, de a véleményed teljesen irreleváns.
    Megjegyezve, hogy neked lehet rossz tapasztalatod, de az egyáltalán nem általános, sőt.

  • 2017.10.28. at 02:34
    Permalink

    Tapasztalj !!! De tudod mit vegyél mazda (rozsdaboglya) modellt bátran ! Ez egy örök élmény lesz és nem mesehét ! Szánalmas vagy ,hogy ilyen vaskalapos csőlátású vagy az ócska mazdádban!

  • 2017.10.28. at 02:34
    Permalink

    Szép tervek ,remények. Remélhetőleg a minőség nem marad a szánalmas szinten , ami a mai mazdák összeszerelését illeti. Ha marad az csakhamar bontóban végzi

  • 2017.10.28. at 02:34
    Permalink

    A Mazdák formavilága az első 6-os óta mindig nagyon eltalált és ez a tendencia szépen folytatódik tovább. Az aktuális 3-as és 6-os is szerintem kategóriájának egyik legszebb autója.
    Értem, hogy miért ragaszkodik annyira a Mazda a Wankel motorhoz, de azért jó lenne, ha következő Rx8-ba, választási lehetőségként beletennék (a Wankel mellé), a 2.0 skyactive motort, felspécizve olyan 200 lóerőre, esetleg turbóval. Gondolom nem járna akkora fejlesztési költséggel, hiszen a motor adott, és jót tenne a megbízhatóságnak is, hiszen ebben és a fogyasztásban sem jeleskedett annyira az előző Rx8-as, pedig ritka szép autó az is.

Vélemény, hozzászólás?