Japán versenyzöldben pompázó Toyota GT86 született

Sajnos Európa nem kap a látványos megjelenésű GT86-ból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges fényezésű modellváltozattal próbálja fenntartani az érdeklődést a Toyota a GT86 iránt.

Kicsit a brit versenyzöldre emlékeztet a Toyota GT86 új fényezése, ám a modell különlegességének gyökerét Japánban kell keresni. A Tokiótól alig száz kilométerre, a Hakone-hegy lábánál húzódó, fizetős útszakaszról kapta ugyanis a nevét a limitált szériás GT86. Sokan csak a japán Nürburgringként hivatkoznak az útra, amelyen trükkös kanyarok, jó minőségű burkolat és kis forgalom várja a benzinvérűeket. A már hét éve piacra dobott GT86-nak tehát ideális terep, ezért is kapta a Hakone útónevet. Még a fényezését is Hakone-zöldre keresztelték, amellyel tökéletes harmóniában áll (illetve forog) a négy bronzszínű felni. A különleges GT86 emellett a LED-es fényszórókat, a krómozott dupla kipufogóvégeket, aerodinamikai kiegészítőket és padlólemez burkolatot is kapott. Az utastérben a barna-fekete kéttónusú kárpitozású fűtött ülések és a hímzett GT86 logó árulkodnak az egyediségről, ám a tulajdonosok barna kulcsborítást, illetve hímzett kézikönyv-borítót is kapnak az autóhoz.
Hirdetés
A GT86 Hakone motorja nem változott. Maradt a négyhengeres, kétliteres boxer 205 lóerővel, amelyhez hatfokozatú kézi, vagy szintén hatfokozatú automata váltó társulhat. Üröm az örömben azonban, hogy az ősztől megvásárolható GT86 Hakone a jelenlegi tervek szerint kizárólag az észak-amerikai piacon lesz elérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?