Naponta 11 Mercedes fogyott, 520 készült hazánkban – átlagosan

Soha nem volt még ilyen jó éve a Mercedesnek Magyarországon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly is bővült az autópiac, a Mercedes-Benz pedig immár harmadik éve vezeti a prémium szegmens eladási listáját.


Rekordévet zárt tavaly a magyar piacon a Mercedes-Benz - jelentette ki győzedelmesen a Mercedes-Benz évértékelő sajtótájékoztatóján Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Tavaly 4018 Mercedes-Benz került átadásra, amivel legjobb hazai évét zárhatta a márka (amely némiképp másként nézi számait, mint az MGE, a realitás érdekében ugyanis a személyautóként regisztrált transzportereket már a haszonjárművekhez sorolják). Érdekesség, hogy 2015-höz képest kétszerezte eladásait a márka. Tavaly a legnépszerűbb Mercedesnek a márka palettáján kompaktnak számító GLC bizonyult hazánkban - 506 példányos eladással. A SUV modellek értékesítése 46, míg az immár 410 példányban fogyott AMG modelleké 69 százalékkal bővült. Az ügyvezető a 2018-as év fontos eredményei között említette azt is, hogy a magyar gyártású kompakt autók - A-osztály és CLA - az idehaza eladott személyautók mintegy negyedét tették ki.
Hirdetés


Személyautó-eladásai mellett kis- és nagyhaszonjármű értékesítését is növelni tudta a Mercedes. Fontos újítás, hogy a tavalyi évtől a személyautók után már az új kishaszonjármű tulajdonosok többsége is igénybe veheti az Integrált Szervizcsomagot, így 4 évig vagy 120.000 kilométer megtételéig garanciát és díjmentes karbantartást kapnak, valamint egy vezetéstechnikai tréninget is. Miként arról beszámoltunk, tavaly 3,5 milliárd forintos beruházással a térség legmodernebb és legnagyobb autószalonjával bővült a Mercedes-Benz hálózata Budaörsön, összesen egyébként a személyautók tulajdonosait 23, a kishaszonjárművekét 27 szervizponton szolgálja ki a márka, amely értékesítőként (azaz a Mercedes-Benz Hungária Kft.) 108 milliárd forintos (az előző évinél 7 százalékkal jelentősebb) árbevétellel zárta a tavalyi évet.
Még jelentősebb a kecskeméti gyárat üzemeltető Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. eredménye, hiszen több mint 190 ezer személyautó értékesítésével több mint 3,5 milliárd euró (!) árbevételt értek el. 320 forintos árfolyammal utóbbi 1120 milliárd forintot jelent. A B-osztály kifutása után az A-osztály szerepel a palettán, továbbá persze a CLA, melynek második generációját is kizárólag a magyar üzem készíti. A sajtótájékoztató legfőbb díszleteleme így egy új CLA (négyajtós) kupé volt, nem az első példány, az ugyanis már úton van vevőjéhez Új-Zélandra. Tavaly egyébként elkészült az egymilliomodik magyar Mercedes is, egy AMG-line A-osztály. Az idei évben persze az új CLA és annak az év folyamán érkező Shooting Brake kombija lesz Kecskemét sztárja. A Mercedes pedig az alábbi modellekkel készül, hogy az idei évben is kétszámjegyű bővülést érhessen el a piacon.
A Mercedes-Benz 2019-es újdonságai
  1. Mercedes-AMG A 35
  2. A-osztály Limuzin
  3. GLE
  4. B-osztály
  5. Mercedes-AMG GT C Roadster, GT Coupé (ráncfelvarrott)
  6. CLA (Magyarországon gyártott modell)
  7. EQC (a teljesen elektromos EQ család első Mercedes-Benz tagja)
  8. GLC and GLC Coupé (ráncfelvarrott)
  9. Mercedes-AMG GLC és Mercedes-AMG GLC Coupé (ráncfelvarrott)
  10. GLS
  11. Mercedes-AMG CLA és Mercedes-AMG CLA Shooting Brake
  12. Mercedes-AMG GLE
  13. CLA Shooting Brake
  14. GLB

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?