Rocky különkiadás az Audi A5-ből

Speciális szériával ünnepli Rockenfeller győzelmét az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a hockenheimi diadalnak a korábbi F1-pilóta, jelenleg BMW-s Timo Glock örült a legjobban, összetettben a sikert spéci A5-össel ünneplő Audi nyert.


A zárófutamon nem is szerepelt Audi a dobogón (Timo Glock BMW-je mögött a második a mercedeses Roberto Merhi, a harmadik a BMW-s Bruno Spengler lett), Mike Rockenfeller azonban behúzta az idei DTM-elsőséget az Audinak (Rocky a 16. helyen ért célba, most először az idényben nem szerzett pontot). A négykarikás márka különszámot ajánlott a győzelem emlékére, az Audi A5 DTM Champion modellt 300 szerencsés és persze jó anyagiakkal rendelkező ügyfél veheti meg. A kocsival nem várták meg a hockenheimi futam végeredményét, az Audi győzelme a zandvoorti verseny után már nem volt kétséges. A Rocky becenévre hallgató gyári tesztpilótának ez az első világbajnoki címe ebben a kategóriában.
Hirdetés

A csakis quattro összkerékmeghajtással készülő kupé különszám október 21-től rendelhető piros (Misano), szürke (Daytona) és gleccser fehér színekben. A motorkínálat négytagú, a gyengébb dízel kétliteres és 177 lóerős, az erősebb háromliteres és 245 lóerős, az alap (2.0 TFSI) benzines 225 lovas, a háromliteres kompresszoros csúcsmodell 272 lóerős. A küszöbön, a szegélylécen és a sárhányón a DTM felirat, a kocsi színére fényezett méretes hátsó szárny, alumínium optikás tükörházak, ötküllős (V alakú) 20 hüvelykes alumínium kerekek jelzik a különcséget. A csomag felára 1900 euró (570 ezer forint).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?