Megvan a Toyota első Dakar győzelme!

Sporttörténelmi pillanat a Dakaron!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idei Dakar első 12 célbaérkezője között öt páros is Toyota Hilux versenygéppel indult.


Nászer el-Attija és Mathieu Baumel szinte már nyugodtan vághatott neki a Dakar utolsó napjának, hiszen addigra akkora előnyt autóztak össze, hogy csak célba kellett érniük a győzelemhez. És nem is adták meg az ellenfeleiknek azt az örömet, hogy hibázzanak. Természetesen ekkor már nem diktáltak észvesztő iramot, a biztonságra mentek és a 112 kilométeres szakaszon Nászerék a 12. helyen értek célba a Toyota Gazoo Racing South Africa csapat Hilux versenyautójával. Ezzel pedig bebiztosították a Toyota első Dakar győzelmét, ami azért is különösen érdekes, mert először győzött benzinmotoros autó a versenyen.
Hirdetés

Csapattársai, Giniel de Villiers és Dirk von Zitzewitz a kilencedik helyen zárt végül, és a 10., a 11. és a 12. helyen is egy benzinmotorral felvértezett Toyota ért célba. „Rendkívüli öröm, hogy megnyertük a Dakart. Győzelmünk nem csupán a miénk, de a Toyotáé és az egész Toyota Gazoo Racing South Africa csapaté is. Mindenki rendkívül keményen megdolgozott ezért a győzelemért, mindannyian megérdemeltük az első helyet. Köszönöm, hogy vezethettem ezt a fantasztikus autót” – nyilatkozta a verseny végén el-Attija.

Szintén említésre méltó a Team Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC) csapatának sikere. A TLC sorban hatodszor nyerte meg a sorozatgyártású járművek számára kiírt versenyt. A francia Christian Lavieille/Jean-Pierre Garcin páros és a japán Akira Miura/Laurent Lichtleuchter egyaránt egy 4.5 literes V8-as dízelmotorral szerelt Land Cruiser 200 típussal vágott neki a perui sivatagnak. A kategória győzelem az összetett 35. és 39. helyét jelenti egyébként. Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation elnöke a rali lezárásakor személyes üzenetben köszönte meg minden résztvevőnek, csapattagnak és versenyzőnek a helytállást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?