Szépséges gyári fotón a Skoda Karoq

Stúdiófotó után a szélmalom előtt pózol a Skoda Karoq

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő héten, a Frankfurti Autószalonon debütál a Skoda Karoq, ami a márkától megszokottan a szegmens legnagyobb csomagterét hozza.


Láttuk már stúdiófotón és gyári videón, tudjuk, hogy a Skodák közül elsőként hozzá jön digitális, személyre szabható műszerblokk, a Skoda ennek megfelelően egyenesen a leginkább digitalizált modelljének mondja a Karoqot, amit jövő héten, a Frankfurti Autószalonon fog bemutatni, s amiről emlékeztetőül kiadott most még egy fotót.
Hirdetés
A Kodiaq kisöccse 4382 mm hosszú, szélessége 1841, magassága 1605 mm, tengelytávja sem szerény: 2638 mm. Az igazi ütőkártya persze a csomagtér, ami a variálható hátsó ülés helyzetétől függően 479-521 literes, ezzel a márkától megszokottan a szegmens legjobbja. A hátsó ülések lehajtásával 1630, míg azok egyszerűnek ígért kiemelésével 1810 literes teret kapunk.
A műszerfal közepére akár kapacitív érintőképernyő is kerülhet, szerepelhet fedélzeti wifi és automatikus vészhívórendszer, a Skoda Connect APP által pedig távolról is elérhetjük az autó legfőbb információit, telefonunk számára menet közben induktív töltést adhat a feláras, az autó antennájára is vezeték nélkül csatlakoztató phone box. A sofőrsegédek kínálatában egyebek mellett parkolóautomatika, sávtartó és koccanásgátlós dugóasszisztens, valamint holttérfigyelő is szerepelni fog. Opciós a LED fényszóró és a teljes egészében LED hátsó lámpa, ahogyan a külső hangulatvilágítás is. A motorpaletta a konszern jól ismert 1,0 és 1,5 literes turbós benzines, valamint 1,6 és 2,0 literes TDI motorjait hozza, 115-190 lóerővel, utóbbi a 2,0 literes TDI csúcsverzió értéke, hozzá alapáras a többiek egy részénél opciós 7 fokozatú DSG és az összkerékhajtás is.
Az MQB platformos Skoda SUV-hoz is elérhető lesz a menetmódválasztó (Normal, Sport, Eco és Individual, 4x4 esetén Snow programokkal is). A frankfurti premier után a Karoq értékesítése még idén elindul hazánkban is, a Skoda - jogosan - hasonló sikert vár tőle, mint amit a Kodiaq hozott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?