Engedély nélkül szerelték fel a Bécsi úti kamerát

Szabálytalanul felhelyezett kamerával kopasztják az autósokat a Bécsi úton

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A budapesti bírságolási botrány újabb fejleménye szerint sem a III. kerületi önkormányzat, sem a III. kerület közterület-felügyelet nem kapott engedélyt a Bécsi úti kamera felhelyezésére.


Szabálytalanul szerelték fel a III. kerületi Újlaki templom előtti oszlopra a kamerát, amivel az elmúlt hónapokban több száz autóst bűntettek meg. Minden egyes szabályszegésért 50 000 forintos bírságot szabtak ki rájuk. Mindez a Főpolgármesteri hivatal városigazgatóság főosztálya és a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) a III. kerületi polgármesternek címzett leveléből derült ki, amit az MTI-hez is eljuttattak. Az oszlop, amire a kamerát, pontosabban a III. kerületi vezetőség szerint, ellenőrző berendezést felszerelték, a főváros tulajdona, amire az nem adott engedélyt. A kamerát tehát szabálytalanul, pontosabban a megfelelő engedélyek nélkül szerelték fel. Budapesten jelenleg tíz helyszínen osztanak ötvenezres csekkeket szabálytalan kanyarodásért. Mutatjuk, hol vigyázzon:
  1. Zugló, Thököly út – Mexikói út kereszteződés (XIV. ker.)
  2. Lehel téri piac, Bulcsú utca – Kassák Lajos utca sarok (XIII. ker.)
  3. Újpest, Deák Ferenc utca – Rózsa utca sarok (IV. ker.)
  4. Rákospalota, Szentmihályi út – Aulich Lajos utca sarok (XV. ker.)
  5. Józsefváros – Baross utca – József körút sarok (VIII. ker.)
  6. Németvölgy – Királyhágó tér (XII. ker.)
  7. Óbuda, Bécsi út 134. (III.ker.)
  8. Óbuda, Evező utca – Lajos utca sarok (III. ker.)
  9. Óbuda, Bécsi út – Szépvölgyi út sarok (III. ker.)
  10. Újpest, Istvántelki út – Árpád út sarok (IV. ker.)

Hirdetés
A főváros felszólította a III. kerületi polgármestert „amennyiben ennek ellenkezőjét tudják bizonyítani, szíveskedjenek bemutatni” három munkanapon belül, tehát legkésőbb jövő hét szerdáig. A III. kerület Siemens céggel kötött megállapodása ezt az engedélyt nem helyettesíti és a Siemens nem is adhat ki erre engedélyt, amit a vállalat a FÖRI-nek tett nyilatkozata szerint nem is tett. A fővárosi Városháza és a FÖRI a többi kérdéses kamera helyszínét is ki fogja vizsgálni, hogy máshol is vannak-e hasonló szabálytalanságok, illetve Bús Balázs kerületi polgármester felszólította a III. kerületi Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyeletet, hogy a rögzített szabálytalankodók ellen indított eljárásokat függesszék fel. Az ORFK szerdai közleménye szerint a közterület-felügyelet kameráival nem lehet az objektív felelősség alapján bírságolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?