Nem is a magyar Mercedes a legáramvonalasabb?

Szélcsatornában égett a legjobbnak mondott Mercedes CLA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz szerint a kecskeméti gyártású CLA a legalacsonyabb légellenállású szériaautó. Nos, egy amerikai teszt mást mutat.


Cd 23. A Mercedes-Benz anno ezzel a két betűvel és számmal kürtölte világgá, hogy a kecskeméti készítésű CLA kompakt kupélimuzin a világ legalacsonyabb légellenállású személygépkocsija. Amit nagy sorozatban gyártanak. A Car&Driver magazin tesztjéből meg az derül ki, hogy egy frászt.
Hirdetés


Hogy egy frászt a CLA kasztnija a legáramvonalasabb, hiszen a Tesla Model S-é, a Toyota Priusé és a Chevrolet Volté is áramvonalasabb. Ebben a sorrendben. A CLA egyedül a Nissan Leafet verte az amerikai kísérlet során, ahol a négy elektromos és konnektoros hibrid mellé pont azért rakták a Mercit, merthogy elvileg ő a best of.
Nos, a meg nem nevezett szélcsatornában végzett teszt eredménye szerint a CLA alaktényezője nem 0,23 (vagy 0,22, mint a 180 CDI BlueEfficiency kivitel esetében), hanem 0,30. Ezt egy (amúgy szuper) 250-es benzinesnél mérték. A Tesla hozta a 0,24-es gyári értéket, a Prius légellenállási együtthatója 0,26, az Opel Ampera-klón Volté 0,28 lett. A Leafé 0,32. Kíváncsian várjuk a Mercedes-Benz magyarázatát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?