Jó hír: péntektől olcsóbb a gázolaj

Szerdán nőtt, pénteken csökkenni fog a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg szerdán a benzin és a gázolaj ára is emelkedett, pénteken csak utóbbié módosul. Apadni fog.

A MOL hétfői bejelentése szerint szerdán 5 forinttal nőtt a 95-ös benzin, 3-mal a gázolaj ára. Most pedig itt az újabb közlemény: pénteken 2 forinttal fog mérséklődni a gázolaj ára. Április első hetében így a benzinnél 5, míg a gázolajnál csupán 1 forintos drágulás látható.
Hirdetés

Péntektől a gázolaj aktuális - kalkulációnk szerinti - átlagára 420-ról 418 forintra apad, a benziné 414 forint marad. A dízeleseknek nyilván érdemes péntekig várniuk a tankolással, bár a hét közbeni árváltozások követése inkább pszichikai, mint valós, zsebre menő játék, ugyanis 0,5 százalékosnál kisebb változásról van szó ezúttal is, illetve továbbra is sokkalta meghatározóbb az egyes töltőállomások közötti, akár 30-40 forintos literenkénti áreltérés. Utóbbira már valóban ajánlott figyelni, autópályák mentén - drága kutaknál - kevéssé éri meg tankolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 10:46
    Permalink

    [i]A dízeleseknek nyilván érdemes péntekig várniuk a tankolással[/i]

    Én nem értem, hogy miért kell ekkora segget keríteni az üzemanyagár-változásnak.
    Azt meg pláne, hogy minden egyes hatásvadász portál (ez is, sajnos) képes hatalmas tragédiának beállítani a heti árváltozást, és kifejezetten arra “buzdítják” az autóst, hogy “várjon” a tankolással.
    Ha egyszer csütörtökön fog kifogyni a tank, mert épp az van, akkor bakker, nem fogok péntekig várni, hogy 1 Ft x 60 liter = 60 Forintot spóroljak egy tankon!!! Aki ki tud fizetni 20-30 ezret egy tank gázolajért, azt nem vágja földhöz a + 60 Ft, vagy tévedek?
    Most miért kell ez???

    Ennek az ellenkezője is igaz, ha növekszik az üzemanyagár, akkor a tököm se fog több hordóval bespájzolni, hogy aztán elmondhassa, mennyit spórolt.
    Eszem megáll komolyan.

    Ennyit bőven elég lett volna leírni, a többi tök fölösleges.
    [i]A MOL hétfői bejelentése szerint ma 5 forinttal nőtt a 95-ös benzin, 3-mal a gázolaj ára. Most pedig itt az újabb közlemény: pénteken 2 forinttal fog mérséklődni a gázolaj ára. Április első hetében így a benzinnél 5, míg a gázolajnál csupán 1 forintos drágulás látható.[/i]

    Az meg, hogy az autópályán és az egyes kutak között milyen különbségek vannak, megint csak arra jó, hogy a sok fillérbaszó jó sokat keringjen, és kiválassza a “legolcsóbb” kutat, ami, ugye autópályán meg nonszensz, mert nincs az a barom, aki autópályán közlekedve, lemegy valahol, és a pálya mellett tankol meg, mert ott “olcsóbb” 20 Ft-tal literje.

    De ha van, ilyen, azzal szívesen elvitatkozom…:-)

Vélemény, hozzászólás?