Tovább drágul a gázolaj szerdán

Szerdától újabb áremelésre számíthatnak a dízelesek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt hét pénteken drágult a gázolaj, ezen a héten szerdán viszont ismét emelkedik az ára. A benzin átlagára továbbra is 349 forint marad.


Alig pár napja, múlt hét pénteken drágult a gázolaj, ezen a héten viszont ismét tovább növekszik az ára. A dízel literenként további 4 forinttal lesz drágább szerdától, amivel így 363 forintra ugrik a literenkénti átlagár. A gázolaj így most jelentősen magasabb áron kapható, mint a benzin, mivel utóbbi ára nem változik, marad továbbra is 349 forint.
Hirdetés

Utoljára az év első felében volt egy szinten a 95-ös és a dízel literenkénti átlagára, év közben volt, hogy 340 forint alá is ment, de az év eleji árakhoz képest jelenleg a gázolaj drágult erősebben, nem is kicsit. Ezek természetesen az országos átlag üzemanyagárak, ennél jelentősen olcsóbban is tankolhatunk a megfelelő állomásokon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:26
    Permalink

    Gázolaj és benzin eladás és vásárlás igazi átverés . Hisz a gépjárművek 28 – 36 % – át hasznosítja az üzemanyagoknak a többi elvész . Akkor 100 l esetébe ez hogy is néz ki .

  • 2017.10.27. at 14:26
    Permalink

    Szombaton Graz mellett voltunk, ott sikerült 1.055 euro/liter áron gázolajt tankolni (utána nem sokkal egy falúban 1.045 áron is találtam). De a legdrágább helyen is 1.1 volt (Bucsu után az első kúton is 1.085, beljebb 5km után már csak 1.067), átlagban 1.06-1.07euro/liter. Ha 310 körüli árfolyammal számolok, akkor is jobban jár az ember, ha kint tankol.

    Szánalmas, hogy Magyarországon drágább a gázolaj, mint Ausztriában.

Vélemény, hozzászólás?