Áprilistól rendelhetünk harmadik rendszámot

Szürke alapon fehér karakteres harmadik rendszámot kaphatunk autónkra áprilistól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány rendszám eltűnik idén, de kapunk újat is. A harmadik rendszám igénylése először csak választható lesz, később kötelezővé tennék a felhelyezését.


Áprilistól lesz igényelhető a harmadik, szürke rendszám az autókra, írja a Magyar Idők a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint. A harmadik rendszám igénylése az autó hátuljára erősíthető kerékpár-szállítót használókat érinti. Ebből több félreértés származott már, hogy átrakható-e az autó rendszáma a kerékpár-tartóra, vagy sem. Mivel ez tiltott, de a kerékpárok kitakarják az autó rendszámtábláját, a harmadik rendszámtábla bevezetését kezdeményezték. Az új rendszám szürke alapon fehér karakteres és fehér keretes lesz, az Európai Unió tagállamjelzésével is ellátják. Használatát egyelőre nem, később kötelezővé fogják tenni azokon az autókon, amelyeken kitakarja a szállítmány a rendszámot, igénylése és forgalmi engedélybe jegyzése 5500 forintba fog kerülni.
Hirdetés
Ezzel egy időben kezdik az új CD jelzésű rendszámtáblák kiadását is, ez az eddig DT és CK jelzésű rendszámtáblákat fogja váltani, év végéig lecserélik mindet. Az arra jogosult képviseletek, szervezetek és személyek május 1-jétől vehetik át az új rendszámtáblát, ami két betű és hat szám kombinációban kerül majd az autókra. Kék alapon fehér kerettel és karakterekkel érkezik. Ahogy azt korábban is írtuk, a hagyományos rendszámok sorában átlépték az O-val kezdődőket, és N-után egyből a P-betűs rendszámok érkeztek. Ezt azzal magyarázták, hogy könnyen összetéveszthető más karakterekkel, valamint a közúti ellenőrző kamerák is könnyen összetévesztik őket. Ezt követően a Q is ki fog maradni a sorból, viszont O-val és Q-val kezdődő rendszámot is kaphatunk továbbra is, amennyiben fizetünk az egyedi rendszámtábláért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 20:12
    Permalink

    Harmadik rendszámmal kapcsolatban:
    Sajnos ezt is elku****rta a kedves jogalkotó. UGYANIS: ahhoz hogy harmadik (kerékpártartóra erősíthető) rendszámot egyáltalán igényelhess, a Közelekdési Főfelügyeletnél (pl Mozaik utca) kell szemlére vinned az AUTÓT ÉS A KERÉKPÁRTARTÓT. Aztán ott majd eldöntik (pénzért) hogy amit már megvettél azt tetszik-e nekik. Ha nem, akkor így járták, vehetsz újat. Ha tetszik nekik (vagy pl. tejelsz kicsit zsebbe IS) kapsz papírost, azzal mehetsz az ocsmányirodába, ahol újabb pénzért kapod rendszámot.

    Ha esetleg valaki pedig nem tudná, a “Mozaik utca” autós körökben kb. annyi a pokol a hívőknél. Láttam már gyárból kijött autót is megbukni, hemzseg a nepperektől, nincs időpontkérés, se sorszám, reggel hatra kell odamenni és délután négykor kerülsz sorra, és közben úgy kezelnek mintha kéregetni jöttél volna.

    De szívesen a Dunába lőném aki ezt kitalálta így.

Vélemény, hozzászólás?