Először Cupra emblémával érkezhet a SEAT SUV-kupéja

Terramar néven érkezhet a 300 lóerős Cupra SUV-kupé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre semmi nem hivatalos, de hamarosan megérkezhet a SEAT első SUV-kupéja, ám valószínűleg először Cupra név alatt.


Mint mindenki, a SEAT is a szabadidő-autók piacán próbál erősíteni. Két éve bemutatta az Atecát, amit az Arona követett és Párizs után egy spanyolországi sajtórendezvényen már a Tarracóval is összefutottunk a Barcelona melletti utakon. Az offenzíva azonban nem áll meg itt. Az AutoExpress értesülései szerint ugyanis már a „szülőcsatornában” jár egy kupé formájú SUV is, amely Terramar néven érkezhet.
Hirdetés

A név hűen illeszkedik a SEAT stratégiájába, amelynek alapján spanyol földrajzi pontokról, településekről kapják az autók a neveket. A SUV kupé esetében Autodromo de Sitges-Terramar a névadó, amely egy pálya volt Barcelona közelében az 1920-as években, és ugyanitt indította útjára a Cupra almárkát a gyártó az év korábbi szakaszában. Természetesen az autó Cupraként is megjelenik majd, sőt nem kizárt, hogy először a sportosabb brand alatt debütál majd. Méretben az Ateca és a Tarraco között helyezkedik majd el.

Formailag valószínűleg a néhány éve bemutatott 20v20 tanulmányautóra hasonlít majd a legjobban. Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor a Cupra változat körülbelül 300 lóerős lesz, kap majd egy pici villanymotort is, mellé pedig kettős tengelykapcsolós sebességváltót és összkerékhajtást. Ha pedig valóban Cupraként mutatják be, akkor csak másfél vagy akár két évre rá érkezik csak a SEAT emblémás változat, benzines és dízelmotorokkal egyaránt, na meg persze hibridként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?